Kenapa Shuhaida? Entahlah....mungkin penciptanya bernama Shuhaida?
Buka majalah lama, tengok-tengok, selak-selak resipi......
Sedap-sedap pula hidangan chef dalam majalah Keluarga ni.
Kebetulan ada pula stok udang, hemmm.....kolestrol lagi!!
Tak apalah, lepas makan kita 'workout' ye!
UDANG SHUHAIDA
sumber: majalah Keluarga Julai 2010
@blogsurirumah
Bahan:
300 gm udang
5 sudu sos thai
7 sudu mayonis
Gula dan serbok perasa
sedikit minyak
Cara:
Panaskan minyak, goreng udang hingga kekuningan dan ketepikan.
Untuk sos, campurkan sos Thai dan mayonis dalam kuali diatas api.
Kemudian masukkan udang yang telah digoreng tadi.
Senang je kan....
Pejam mata pun boleh!!
Jangan pejam mata Zana bimbang perencah tak masuk kuali hihi...
BalasPadamUdang masak macam ini memang sedap Zana. Kakak suka:)
terus lapo la kak
BalasPadamAkak pun suka udang zana.. tapi tu lah kolestoral dalam badan akak ni dah over.. sedap pulak akak tengok resepi tu :)
BalasPadamJom visit & follow blog saye di http://mommysuci.blogspot.com
BalasPadamoyeahhh..lagi masakan mudah nak buat ni..tq for sharing :)
BalasPadamWah resepi mudah ni...bagus untuk ibu macam saya yg suka masak ekspress je...
BalasPadamSalam Perkenalan KakPB.. :)
http://nadirahbtmohamad.blogspot.com/