my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

cuti hujung tahun 2

Salam Sejahtera....

Selepas bermalam di rumah kakak, kami bertolak ke Semporna dalam pukul 8.00 pagi. Perjalanan mengambil masa hampir 2 jam kesana. Jalan kesana elok dan rata. Lega aku........pukul 10.00 am kami sampai dan terus cari Maybank (jumpa kawan anak saudara). Gaffar ni la yang perkenalkan pakej di Singamata, temankan kami cari hotel dan tunjukan tempat2 yang sepatutnya kami lawati. Tapi pekan Semporna ni kecil je. Bagi aku tiada yang menarik selain daripada resort2 di tepi laut yang selesa dan berpatutan harganya. Sayang, kami tak menginap di situ kerana dah terbooking hotel lain. Lain kali kami nak tidur di situ pulak, Dragon Inn.


Masjid di pekan Semporna.



best juga lepak kat sini, orang tak ramai sangat......



Walau aku fobia berumah atas air tapi setakat satu malam kat sini, boleh kot......ini la rupa resort2 kat Dragon Inn. Sempat juga aku ambil air sembahyang dibilik air resort ni (airnya direct turun ke laut) tapi biliknya di sewa oleh teman suami ku dan anak bujang dia.




Pukul 7.00 mlm kedai2 dah tutup. Bagaimanapun kami sempat mencari apa2 yang patut seperti seluar pendek dll. Supermarket Giant pun baru di buka di sini. Barang tak banyak.......aku beli mana patut je seperti makanan ringan dan air minuman.

Malam........lepak tengok tv kat hotel. Suami ku keluar dengan Gaffar, pergi minum la tu.

sambung....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)