my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

TUDUNG ONLINE

Sudah menjadi seakan satu trend apabila selebriti berniaga. Jika dahulu, ramai selebriti tempatan menceburkan diri dalam perniagaan F&B atau membuka restoran tetapi kini sudah ramai selebriti wanita yang mengusahakan jenama tudung sendiri. Bagi seorang wanita, rasa bangga jugalah dengan perkembangan ini. Bukan sahaja dapat menarik kaum hawa berhijab dengan fesyen yang cantik, terbaru, malah dapat memberi peluang pada mereka yang berminat untuk berniaga. Jom kita lihat selebriti tanah air dengan Koleksi Tudung Online mereka yang tersendiri.



Jenama tudung terkini di online paling popular atau trending adalah koleksi instant shawl Naelofar Hijab yang diusahakan oleh selebriti cantik manis, Neelofa. Jenama yang telah menjadi fenomena dan menaikkan lagi nama Neelofa di awal kemunculannya ini, paling digemari di Malaysia. Kualiti tudung yang ditawarkan memang terbaik, tidak dapat disangkal lagi memang citarasa Neelofa.



Majestic Love Instant ShawlMajestic Love Instant Shawl

Majestic Love Instant Shawl

Majestic Love Instant Shawl





Selain Neelofa, Emma Maembong tidak kurang hebat dengan menawarkan pelbagai rekaan  tudung online yang trendi dibawah jenama tudung beliau iaitu Hijab by Emma Maembong. Bukan rekaan instant shawl sahaja, Emma turut menyediakan beberapa rekaan shawl yang lain dengan harga yang berpatutan.




















Selebriti seterusnya. penyanyi dan pengacara Heliza Helmi yang cukup terkenal dengan penampilannya yang sopan. Heliza juga mengusahakan jenama pakaian Muslimah iaitu Falah Abiyana yang turut menawarkan koleksi tudung online yang cukup menarik.






Hasil carian imej untuk falah abiyana heliza helmi


Layari laman web ZALORA atau download aplikasi di handphone anda....

Simple Hijab

Kakpb rasa ramai dah yang follow Instagram/Facebook SimpleHijab. Kalau dah follow tu,baik daftar sbg ah!i. Tak kena bayar pun. Kakpb yakin mesti adik2 dan kaum hawa suka. Kakpb share link ni Simplehijab.

SeriMuka Pisang

Ya Allah, berdebu blog ni, tuan rumah punya la malas nak kemas. Apa dah jadi ni? Biasalah kan, mood menaip jatuh merudum. Gambar dah lama dalam draf, jadi pekasam. Minta maaf pada mereka yang jadi follower kakpb. Ada masalah yang kena selesaikan, masalah jiwa raga...hehe

Beberapa hari ni kk hujan lebat disertakan dengan ribut. Hari ni nampak cerah sikit, petang karang tak tau lagi.
Kakpb baru habis puasa enam. Punya la lama nak mengabiskan. Tergendala sebab minggu lepas kakpb demam selsema. Jadi tak larat nak puasa, sambung minggu ni.

Oh ye, kakpb jarang dapat blog walking. Rindu nak macam dulu, tapi apakan daya. Kena dapatkan tablet baru kot baru ada semangat berblog....hehe....macam nak je. Sejak tablet samsung kesayangan kakpb kena curi, kakpb jadi kurang rajin berblog. Apa2pun terima kasih pada silent reader, blogger2 dan kawan2 yang masih sudi baca catatan kakpb. Cuma sekarang ni kakpb kurangkan share gambar2 family. Kalau nak kenal kakpb lebih dekat, kita jumpa di instagram kakpb ye....@yangsetia 

Ok, entry kali ni pasal kuih serimuka pisang. Sedap sangat. Kakpb dah jatuh cinta dengan serimuka ni. Senang pula tu nak buat. Resipi drp YatieMemories terima kasih Puan Yatie.

SERIMUKA PISANG
@blogsurirumah
 
 Lapisan Bawah
  • 1 cawan tepung beras
  • 2 cawan santan
  • 2 cawan pisang lenyek
  • 1/2 cawan gula* kalau pisang manis,harap kurangkan
  • 2 sudu tepung kastad
  • 1 sudu kecil esen pisang-saya tambah
  • sedikit pewarna kuning/oren
Cara-cara
  1. Campurkan semua bahan kecuali pisang. Saya masak sebentar hingga naik wap barulah masukkan pisang yg di lecek.
  2. Alas loyang dngn plastik dan sapukan sedikit minyak.
  3. Tuang adunan dan kukus selama 20 minit.
Lapisan Atas
  • 60gm tepung gandum
  • 100gm gula
  • 250gm santan
  • 50gm jus pandan *saya guna 1 sk pandan paste + 50gm santan
  • 1/2 sudu tepung jagung
  • 2 biji telur
  • sedikit garam dan pewarna hijau
Cara-cara
  1. Pukul telur dgn gula. Kemudian campurkan dgn bahan-bahan lain. Tapis dan curah atas kukusan lapisan bawah tadi.
  2. Sebelum tuang adunan di atas lapisan bawah, cakar2kan sedikit atas permukaan pisang dngn menggunakan garpu. Kukus semula selama 20 minit. Kemudian sejukkan dan potong...
  3. * Saya masak sebentar hingga naik wap, barulah tuang atas lapisan bawah tadi....kukus dlm 20 minit. Kuih ni kena betul2 sejuk barulah di potong.


Tak jemu makan tau....
 

 
Nak buat lagi lepas ni...