my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Pengalaman pahit...

Salam Sejahtera....

Isnin 28hb Sept. sepatutnya kami telah pun terbang pulang ke Sabah (jam 7.50 pm) tapi flight delay dua kali. 8.20 pm (dah masuk perut kapal dah....) ingatkan dah boleh terbang.......rupanya kena keluar semula (siap angkat barang2 lagi).......melepak lagi hingga 12 mlm kat airport Pengkalan Chepa.

Sudah la sebelum tu aku dan suami mengidap sakit perut yang kroniknya boleh tahan. Nasib baik petang sebelum bertolak aku dah ke klinik. Mungkin sebab makan bermacam2 jenis makanan. Maklum la......raya sakan......tapi seingat aku, takde la berlebih2an pula. Aku rasa jadual makan aku yang tak menentu, penyakit gastrik pun datang......kena pulak raya tu ramai yang hidang air gas.

Berbalik pada flight yang delay 4 jam tadi, kami terpaksa tunggu hingga flight 12 mlm ke KLIA, tiba sana dalam pukul 1.15 am, jalan kaki lagi ke Pan Pacific Hotel (dgn bungkus bangkis pikul kat bahu, jimbit lagi.....adoi ai...dah mcm mat bangla aku rasa) Sebenarnya ada transport nak kesana tu.....tapi mata dah mengantuk sangat, tak kuasa nak tunggu menunggu lagi. Bukan penat apa, penat berdiri je.......

Jalan kaki boleh di kira jauh juga ke hotel. Ikutkan hati aku dgn suami nak tidur je kat airport tapi anak aku ni jenis yang tak boleh dengar 'hotel', fobia betul dengan hotel. Bukan fobia tak suka tapi fobia kalau boleh nak hari2 tidur hotel........parah ayah dia kalau macam ni tiap2 bulan....




keletihan menunggu flight 12 mlm




hotel Pan Pacific yang selesa bebenor......tapi hati aku nak sangat tidur di rumah sendiri



nasib baik ada berus gigi dlm bilik air hotel, kalau tak..........



nak jugak on tv tu walaupun dah pukul 2 pagi, mesin urut tu sempat aku guna sebelum balik (urut skit sebab letih jalan malam tadi)


bila aku angkat je kamera, suami kata....aik? nak gambar jugak pagi2 buta ni? hehe....biasa la, bini dia memang suka ambil gambar, nak buat macam mana.....tahan aje le!!




Flight pagi selasa tu pukul 7.30 pagi. Tergesa2 kami keluar dari hotel, sempat breakfast pulut kuning dengan rendang tok, nasi goreng, roti bakar dan banyak lagi la makanan sampai aku tak tau nak makan apa. Kalau tengahari tu mungkin berselera sikit. Dari hotel ke airport kami dibawa menaiki kenderaan kesana (ingat nak snap gambar tapi malu pulak) rasa macam naik bas kat dalam zoo tu.......haha...jakun betul aku ni.......ye la...orang macam kita ni mana ada budget nak duduk hotel five star?


Akhir cerita, aku sampai di airport KK pada pukul 11 pagi. Fuhh....lega dah selamat sampai. Alhamdulilah......hanya Allah saja yang tau betapa runsingnya aku masa dalam penerbangan malam semalam. Sepanjang masa aku sentiasa ingatkan mati dan mulut ku tak lepas dari berselawat serta mengingati yang Maha Esa.

3 ulasan:

  1. Lamanya delay tu kak... mujur lepas tu tidur kt hotel pacific. sgt cantik bilik dia tu... :)

    BalasPadam
  2. kalau tak mikirkan nk balik Sabah mmg kita org golek guling2 kat hotel tu....

    BalasPadam
  3. waah..kak, kita balik hari yg sama, 28/9 tapi ktorg flight pagi..sampai kudat nih dlm kul 930mlm...penat xterkata..

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)