my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Aktiviti di kampung

Salam Sejahtera....

Rasanya dah lama tak update blog ni, sampaikan diri sendiri pun naik bosan bila tengok macam tu je......takde cerita baru. Mood nak berblog jadi beku pulak, tambah pula sekarang ni musim hujan kat kampung. Lagi pula, suasana tak sama seperti di rumah sendiri. Dengan ipar duai yang ramai dan banyak aktiviti yang membuatkan aku jadi malas menulis. Perasaan pun gundah gulana. Memikirkan samada 'berjaya' atau tidak kami melepasi 'banjir' dek hujan yang lebat kebelakangan ini. Kereta pula takde, kena pinjam adik suami. Malu nak guna lama2, ye la......hak orang!




Walaupun hujan lebat gila hari ni dan semalam, kami tetap keluar membeli apa yang patut. Cari keropok, dodol, kacang gajus dan lain2 barang untuk di bawa ke KL esok. Dalam perjalanan tu, sempat aku snap gambar suasana sekitar kawasan yang di landa banjir. Kesian aku tengok sorang mamat naik motor dalam hujan lebat, mati enjin pula tengah jalan.




Mesti ada yang tertanya2, apa kehe si Putih ni terbaring macam tak larat je ni? (sebenarnya dah takde kerja lain aku ni..........si Putih jadi mangsa kamera ku)



Biasa la tu........buatan si jantan mana tah......sekarang ni dah pun beranak tapi aku belum berpeluang melihat anak2nya. Dia bersalin kat atas bumbung daa.......aku boleh dengar suara anak dia je.....




Aktiviti seterusnya..............tengok adik ipar menjolok buah kegemaran ku...

hitam2 si tampok manggis...
sungguh pun hitam, ku pandang manis!




Buah manggis belum betul2 masak semuanya. Tak kisah la......yang penting aku dah tak sabar tunggu buah tu betul2 ranum.

Setakat ni dulu aku menulis. Mungkin lepas ni lambat sikit kot nak update lagi.

2 ulasan:

  1. tak de tak de mood pun ada juga update saya langsung tak dapat idea lg

    BalasPadam
  2. mood mmg kurang berbanding kat rumah sendiri!!

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)