my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Tahniah anak peserta terbaik (English In Camp)

Minta maaf ye sekiranya apa yang kakpb update diblog ini buatkan mata dan hati teman2 kakpb sakit, berbulu orang kata. Bukan nak menunjuk yang kakpb ni pandai atau dah berjaya mendidik anak, tidak sama sekali. 
Kakpb tahu ramai lagi orang diluar sana yang lebih berjaya dari anak kakpb. Ramai lagi yang lebih fasih berbahasa Inggeris, berkarisma, tokoh pelajar dan sebagainya ketika disekolah dulu. Tapi takde pun ibubapa dia nak cerita kat orang. Kakpb tak berniat pun nak bangga diri tapi takkanlah nak cerita yang tak baik kan? Harus sebarkan yang elok-elok untuk motivasi orang lain atau sebagai tanda kenangan atau bacaan untuk anak, juga saudara mara.

Ok, 11hb dan 12hb April lepas anak kakpb dipilih menghadiri English In Camp untuk wakil sekolah dia. Tak tahulah kenapa dia. Nak kata fasih sangat berbahasa Inggeris, tak juga. Cuma dia tu selalunya confident dengan apa yang dilakukan sekalipun salah atau tidak pandai.

Kakpb nasihat, bagus confident tu tetapi biar bertempat atau kena pada perkaranya. Anak kakpb memang suka aktiviti kawad, bola sepak, berbasikal, roller skate, renang dan banyak lagi aktiviti lasak. Biasalah anak lelaki kan......kalau tak lasak, bukan lelaki namanya...hehe..

Sebelum pergi tempohari kakpb dah bekalkan barang mandian, lampu suluh, sleeping bed, mosquito repellent, baldi kecil dan lain2 lagi. Perginya dua hari satu malam je tapi susahnya hati ibu. Risau kalau ada aktiviti mandi sungai (nasib baik cuma merentas sungai).

Petang sabtu dia balik, senyum simpul masuk pintu rumah. Ingatkan apa, rupanya dia dapat anugerah Best Participant bagi lelaki. Keseluruhan murid lebih kurang 60 keatas katanya. Ayah dan ibu syukur sangat. Mungkin kecil pada orang lain tapi dah cukup membanggakan kami. Tahniah anaknda :)

 

Sayur ni kakpb masak minggu lepas. Kacang buncis kecil dan comel, apa namanya eh? kakpb goreng dengan ikan sardin. Sedap sangat (bagi kakpb) Resipi tak perlu tulis la ye. Biasa je, tumis bawang, cili kering, ikan sardin dan masukkan sayur. Siap.


nota: hari ni anaknda ada pertanding sahiba pula, luar dari sekolahnya....
harap2 dia tak menggelabah...

4 ulasan:

  1. faham kak pb..
    tulah, bila jadi ibu ni..rasa bangga dan terharu bila anak menang sesuatu

    p/s ikan sardin dalam tin ke ikan sadin basah?

    BalasPadam
  2. ikan sardin dlm tin je Anim:)

    BalasPadam
  3. tahniah..walaupun kecil tapi power huhu...

    BalasPadam
  4. Tahniah buat anak kak pb. Besar atau kecik kemenangan tu tak penting.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)