my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

cuti2 Cameron Highland

Salam Sejahtera....

Selepas selesai kenduri adik ipar ku, kami ambil keputusan untuk merehatkan badan di Cameron Highland tanpa di rancang. Sejak cuti sekolah bermula kami belum jalan2 makan angin lagi. Jadi terlanjur menghala ke Selangor, kami singgah di Cameron Highland untuk kali ke berapa tak ingat dah.

Dalam perjalanan cuaca mendong membawa ke hujan lebat. Nasib baik kereta tak buat hal masa tu tapi lepas ni ada kisah kereta mati dan kena tolak pula.

Setiba di Hotel Equatorial, en. abe terus booking bilik, nasib baik ada. Cuti sekolah ni laku la pulak. Lepas meregangkan urat2 yang tersimpul tadi, kami turun ke pasar malam Brincang. Cari apa yang patut untuk di makan dan beli sedikit souvenir untuk diri sendiri dan anak saudara.

Hanya dua tiga keping aku upload kat sini, selebihnya boleh tengok kat facebook. Ini pun pilih mana yang elok je sebab kamera ku tinggal di Sabah, guna handphone kali ni.

Balik pada kisah kereta tadi, selepas jalan2 cari makan kat pasar malam, kami pun nak balik ke hotel. Apa taknya, perut dah berkeroncong, dah pukul 8.30 malam. Lepas tu nak cari kfc untuk anak pulak. Tetiba.......tak boleh start pulak dah.......kat kawasan tu gelap. Che abe tolak sorang, aku dok pusing stering........mana larat? Akhirnya ada sekumpulan lelaki lalu nak kepasar malam, che abe panggil minta tolong tolak dan dia ambil alih tempat ku. Alhamdulillah, akhirnya boleh juga start enjin. Ni mesti masalah bateri kereta sebab dah empat tahun tak tukar. Biasalah, kereta orang tua..........dia tak pergi jauh2 macam kami ni.

Pusing2 area kfc tu, akhirnya jumpa kedai bateri kereta yang hampir nak tutup. Bertuahnya, dia pasangkan sekali. Lega rasanya, barulah ada selera nak makan balik ni..........itupun dah kopak RM160.

2 ulasan:

  1. Salam Zana

    Cameron highland tu mmg wajib bg saya & family p tiap tahun..
    tak pernah jemu..best kan

    BalasPadam
  2. Nieza....itulah tempat paling dekat dgn KL, kemudian laluan dr Kelantan pula tu, singgah kejap cuci mata dan minda.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)