my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Ucapan ku

26hb ni..........mesti di rumah mak sedang riuh rendah kerana kenduri kahwin anak saudara ku. Maaf la Ina........makngah tak dapat balik untuk menghadiri majlis meriah korang.........nak buat macamana kan? tergesa2 buat majlis, patutnya tunggu la cuti sekolah hujung tahun!!

Buat kakak ku.......Cik Lon....yang demam hari tu, jangan buat kerja berat........nanti tak kebah demam tu, tambah teruk pulak. Abang Ramli kena pastikan dia banyak rehat, lebihkan minum air masak...........hal2 kenduri tu, biarlah orang lain uruskan.

Untuk mak saudara ku yang kepoh ni......Mak Lah.....tolong tengok2kan majlis tu. Apa2 yang tak kena..........laserkan je......pi lantak la kalau ada yang kecil hati.....kirim salam kat Uncle ye....

Oh ye....malam tadi perlawanan akhir bola sepak antara Selangor dan Kelantan di Stadium Nasional. Tahniah untuk Selangor.......tapi aku rasa Kelantan pun wajib dapat ucapan tahniah. Pada adik ipar ku (HADI) yang berkonvoi dari Kelantan ke KL, hati2 bila memandu. Mesti tak abis2 cerita pasal bola sepanjang perjalanan balik. Kalah pun takpe kan........janji hati puas dapat tengok live.

Haa......untuk kawan2 forum ku yang lama tak jumpa.....Kak rose jambu......wah..nama cun ni......fibie pun rindu gak nak bergosip dengan kak rose (walaupun kak rose ni pemalu orangnya, tapi boleh tahan gak bila bersembang). Ingat nak tepek gambar kat sini (gmbr kita dulu2) tapi takde plak.......kat pc agaknya....lain kali fibie letak ye? Kak rose dah ada blog rupanya........macamana kak rose boleh teringat kat fibie ni......biru langit yang bagitau ye? kak rose masih berforum di melayusg ke? ish....banyak soalan plak.......bukan apa, rindu dengan kawan2 di melayusg.........nanti kak rose jawab kat blog ye....tadi fibie tak dapat masuk blog kak rose, tak tau kenapa....

Mami jarum pulak.......kawan ku yang kecoh dan loghat penang dia yang pekat. Kak fibie masih simpan lagi pemberian mami tau!! Hari tu kata nak datang Sabah? Tak jadi ka......awat mami ni....kak fibie dah rancang nak jamu apa kalau mami sampai nanti....sorry la mami.....kak fibie kekadang tak dapat nak on ym........kekadang sibuk, kekadang masalah intenet, masalah komputer la........masalah 'malas' pun ada...masa kita nak berchating pun tak kena. Mami free waktu petang kan? InsyaAllah.....nanti kak fibie cuba...

Sebenarnya aku rindu jugak dengan Anak Manja Gebeng dan Umi. Tapi dah lama tak dapat kontek mereka. Kalau mami dan kak rose terserempak mereka di melayusg, tolong beritau yang fibie nak sangat berhubung dengan mereka. Nombor talipon yang diberi tak tau boleh guna lagi ke tak....
Ada ramai lagi kawan2 yang masih kekal dalam ingatan seperti Kiesya, Kabuk, Kosong, MistikalJiwa (dulu ada gak dia sms, kata nk jumpa di sabah), Baiyinah (ada chat dgn dia kat Sepaku.net) dll. Harap selepas ni kita akan bergabung kembali.

nota: fibie adalah nickname ku di forum melayusg.

3 ulasan:

  1. salam kak fibie...
    sorry la.. dulu memang ada plan nak p sana, tapi memandang ada aral yang melintang ditambah plk dengan kegawatan ekonomi sekrang, terpaksa la ditangguhkan dulu, lagi pun cuti skolah nanti family mami akan buat family gathering di PD.

    kalau kak fibie nak tau, forum melayu sg sekarang no dah sakit tenat.. belum keluaq ICU. entah la apa penyakitnya. mami sendiri dah lebih sebulan tak dapat masuk.

    mami pulak dah tak dapat contact umi.. email addnya tak betoi kot.

    kak fibie ada add bloq kak rose?

    kak fibie tau, sejak lepas mami masuk bloq kak fibie, tringin la pulak mami nak buat bloq sendiri. malam sabtu tu, mami pun try la godek2 mana yang patut. bloq mami masih lagi under construction. kalau kak fibie nak masuk, p la ke lillado blogspot. boleh la kak fiboe bagi komen sikit.

    mami nak tanya mcm mana nak buang kotak scroll pada gadget mami? boleh tolong tengok?

    BalasPadam
  2. best jugak bace blog anda, ada banyak cerita yg jujur dan telus.

    BalasPadam
  3. to mami.....
    sekali komen, panjang lebar ek..buat la apa yg patut dgn blog tu, gi jln blog2 org dan bnyk brtnya dgn mereka yg pandai tentang IT ni..

    to jdikmn....
    terima kasih dgn komen anda. saya hanya menjadi diri sendiri....

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)