my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Gula....

Ahad lepas, hingga ke Tamparuli aku dan suami membeli gula pasir. Itupun adik ipar belikan dulu 3 kilo. Nasib baik kat tempat dia tu ada gula. Sepanjang jalan ke sana, entah berapa kedai kami berhenti untuk membeli gula tapi jawapannya hampa......

Lepas ni, tepung pulak............nampaknya aku kena bersedia awal, sebelum puasa kena buat stok tepung dan gula kat rumah. Orang yang jarang masak di rumah, tentu takde masalah. Bagi aku yang keluar masuk dapur ni, boleh sasau jadinya kalau itu takde, ini takde.......

6 ulasan:

  1. gula xde??huhu..........susah kan gula xde....

    BalasPadam
  2. xde dek oii.......ntah sape punya keje sorok gula ni...

    akak kena tnm tebu sendiri le nmpknya...

    BalasPadam
  3. serious ekkk takde gula!

    * kak e budak jual barang kat kedai tu kasi tahu lama dah tapi kak e buat tak kisah sebab takde amaran pun... ermmmm gawat eekkkk

    BalasPadam
  4. kak zan cube try carik kat yusang,,seri beli a2 ari yg lepas dpt 2 kg je..dia kontrol kt kaunter sape tanya n nk bli br dia bagi..taktau ada lg ke tak.tupon dorang packing snirik...

    BalasPadam
  5. hu3... same lah kt area umah love ni kak... susah nk dpt gule... kdg2 love trpaksa masuk soping complex smpi 2 3 kali... sbb limited... dah la mak love ni brniaga.. byk pakai gule... mmmm... tmpt langgan beli brg tu pun ckp hbesss...

    BalasPadam
  6. salam...

    nak carik gula,nak carik gula...setiap musim perayaan dah jadi pesta bermusim la pulak. kurang gula, kurang kelapa, kurang tepong...ermmmm....

    anyway, zana..anda telah di'tag' oleh angah. sila ke blog angah jawab soklan tag...hehehehhe...

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)