Resepi ni dari Puan Norzailina (aku jumpa di alaf21). Silalah.....sesiapa ingin mencuba!!
TALAM PANDAN
adunan bahgian bawah:-
2 cwn tepung beras
2 sudu besar tepung jagung
4 cwn air biasa
1 cwn jus pandan
1 cwn gula pasir
pewarna hijau
cara:-
Gaul semua bahan dan kacau atas api (jangan sampai adunan pekat)
Masuk dalam loyang yang di sapu minyak dan kukus selama 25 minit.
adunan bahgian atas:-
3/4 cwn tepung beras
2 sudu besar tepung jagung
3 cwn santan
sedikit garam
cara:-
Gaul semua bahan dan tapiskan. Panas atas api (jangan sampai pekat) dan kacau sekejap.
Tuang perlahan2 atas lapisan bawah dan kukus lagi selama 20 minit.
Setelah sejuk, baru di potong.
Cam kuih tepung pelita pulak.. rasa dia sama tak kak?
BalasPadamlebih kurang la....tp tepung pelita lg sedap rasanya.
BalasPadam