my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Aku lega sekarang!

Salam Sejahtera....

Sebenarnya nak buat entry ni dah berkali2 tertangguh. Punya la sibuk aku ni, macam berpuluh orang dalam rumah ni, pada hal tiga orang je......
Hari minggu ni, angin rajin sudah mari.......aku kemas kat dapur, suami kemas dalam bilik depan (bilik komputer). Kononnya nak kemas sama2, sudahnya aku kat belakang, dia sorang kemas bilik.

Sebenarnya aku nak kongsi cerita pasal Spirulina. Mungkin dah ramai yang amalkan Spirulina ni tapi aku tak tau apa kesannya pada orang lain. Kebaikannya dah ramai yang tau......cuma.....biasa la kita ni.....kekadang susah nak maintain sesuatu produk tu. Alasan.......tak cukup bajet nak beli (paling ramai guna alasan ni termasuk aku sekeluarga). Ada juga alasan, takde kesan apa2 pun? Berbotol dah beli (kekadang tu baru dua botol sebenarnya) tapi masih tiada apa2 yang berubah.



Aku pun macam tu juga. Belum la bertahun2 makan Spirulina ni, baru dalam dua botol je, itu pun kekadang termiss berbulan2. Apa yang aku nak kongsi di sini ialah sejak aku makan Spirulina ni, resdung aku dah hilang..........aku pun tak perasan mulanya. Masa baru makan dulu, memang teruk aku rasa, semuanya gatal serata muka. Lepas raya (makan sebelum raya) aku tak sangka hidung aku ni dah tak tersumbat setiap pagi. Tidur dengan aircond pun dah tak meleleh. Kalau tak, pukul 3 atau 4 pagi aku kena bangun cari tisu. Naik kereta, pasang aircond je, mesti tersumbat hidung ni. Bersin......jangan cakap la.......naik pedih dan merah dibuatnya.

Rasanya aku dah jumpa penawar resdung ku itu. Alhamdulillah, sekarang aku boleh makan sotong dan udang tapi tidak berlebihan.


Baru2 ni aku dan suami beli Lactose untuk cuci usus dan melancarkan mana yang susah nak keluar tu. Beli dua kotak, dapat free lotion tangan dan ada lagi free vitamin.


Oh ye......katanya Spirulina ni boleh juga untuk kuruskan badan. Di makan ketika perut masih kosong. Dulu aku silap, aku makan lepas makan........punya la berselera tekak ni...nak makan je. Rupanya kata pekerja Elken tu, kalau nak gemukan badan, kena makan lepas makan. Hehe....patut le......nak diet jadi lain pulak.


nota: kawan2 area Sabah, kalau nak cuba boleh la hubungi kak zana ye!

3 ulasan:

  1. kesihatan kena dijaga kan...

    BalasPadam
  2. info tentang hidung tersumbat kat sini - Hidung Tersumbat.

    Update terkini isu-isu semasa kesihatan ada di infokesihatan@twitter.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)