my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Si comel baru lahir...

Salam Sejahtera....

Aku memang suka sangat dengan kucing. Tak kira jumpa kat mana2 aku mesti nak cuit atau belai.
Walau aku ada resdong yang teruk, aku tak kisah (tapi baru2 ni resdung dah tak menyerang sejak aku makan spirulina Elken)

Balik raya baru2 ni, aku berkesempatan memegang kucing di rumah kakak. Si Manja kakak ku dah beranak empat rupanya. Cute sangat! Besar dan gemuk pulak tu.


Tengok tu! rasa macam nak gigit je........ni anak si Manja, gambar maknya aku tak snap pula. Ibunya memang cute......masa belum beranak dulu, nakal gila. Asyik kena marah dengan kakak ku.


baru pandai bertatih ni, terketar2 nak melangkah.....siannya dia.....



Bebudak 4 ekor ni takde nama lagi masa aku di sana. Dengarnya adik ipar ku nak ambil sekor. Kesian pula kalau di pisah dari ibu dia tapi nak buat macam mana kan.......tak larat kakak ku nak bela ramai2. Anak2 dah besar sepatutnya dah boleh goyang kaki, ni tak......asyik basuh kencing berak kucing je!

 Masalahnya kakak ku ini penyayang sangat dengan kucing. Sanggup berhabis duit beratus ringgit semata2 untuk kesihatan kucing2 dia.

Ada lagi aku nak cerita pasal kucing kat kampung pulak. Layan yang ni dulu yeaa......

7 ulasan:

  1. comelnya!!! Geram je tengokkan...

    BalasPadam
  2. memang rasa nak gigit pon kak! geram...geram...dah bagi nama dah?

    BalasPadam
  3. umi_e dan cheryna...
    geram kan? tak tau la dah bg nama ke belum......
    ntah2 dah terpisah semuanya!

    BalasPadam
  4. Salam sejahtera,

    Kami ingin mengajak anda menyertai komuniti blogger dari serata tanahair untuk mempromosikan blog anda di laman web kami.

    Click pada butang 'Tutorial' untuk mengetahui cara menggunakannya. Pendaftaran adalah PERCUMA!

    Daftar sekarang: Blogger Malaysia [Blogger's Meeting Point]

    Malaysia Boleh!

    BalasPadam
  5. comel nyer...kiut nyer.... Kelmarin 3 hari lepas,sblum gi kerja pagi2 mama tnampak dan terus kutip bawak pulang anak kucing terbuang kat parking lot. Ciannyer dia..Kotor, kurus keding.tahiik mata penuh muka sampai tak nampak apa2. Sian takut kena langgar mama tpon anak bujang mama suruh amik bawak balik umah kasi susu. Mama terus gi kerja, petang baru projek mandikan anak kucing tu. Nanti mama poskan poto dia bila dia dah mandi, comel dan gumuk skit kat blog mama eh.

    BalasPadam
  6. kelor dan mamawana.....

    comel kan? tapi bila besar sikit, mereka2 ni kekadang tak masuk ajar, tu yg geram tu...

    mamawana....cepat sikit upload gmbr kucing kt blog, tak sabar nk tgk ni.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)