my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Anak punya pasal!

Salam Sejahtera....

Berbaju kurung pink berbunga meroon (aku paling tak suka warna pink tapi aku cuba2 suka skrg ni) kami melepak di Tanjung Aru Second Beach! Anak punya pasal......tak pasal2 aku laki bini dok kat sini tunggu dia balik sekolah.....sambil tu? Lepak sedut udara laut yang hangat2 gitu! Jam baru pukul 10 pagi. Anak balik pukul 11.30 am.
Pagi tadi dah sarapan mihun sup semangkuk. Ni....mee goreng mamak pulak permintaan cik abe kita. Dia memang tak jauh dari 'mamak' tu.....aku pun tersampok gak, walaupun bukan mamak yang gorengnya. Sambil tu sebelum keluar sempat juga aku capai Mastika, bosan2 boleh baca.
Sementara tunggu hidangan sampai, snap la apa yang patut. Kata cik abe, yang besar tu Pulau Manukan, sebelah dia Pulau Sapi. Hai....dah hampir 2 tahun kami di sini, setiap kali datang, itu je dialog dia. Bila nak pergi tak tau ler.......
Kami bertiga memang suka lepak di sini berbanding First Beach. Kekadang ada masa free, bawa anak mandi petang2, dia orang je la....aku sorry ye...tak pernah lagi jejak kaki kat air laut sini.
Gini ceritanya.......masa kami hantar anak pergi sekolah tadi, ayah dia tak bawa handphone. Si Aziz ni tau nombor ayah dia aje, aku punya dia tak ingat. Lepas sarapan balik rumah sidai baju, cuci si Datok K punya 'biji' tu, dia tengok hp ada 11 misscall. Musykil jugak, ada call pepagi. Takkan bank tel.

Ayah dia agak mesti Aziz call. Susah hati la dia, cuba talipon cikgu2 yang ada kita simpan nombor, tak dapat. Jadi kita ambil keputusan pergi sekolah dia dan bawa sekali buku2 yang mungkin dia perlukan. Tiba sana, ayah dia tanya, kenapa tel ayah?

Rupanya.......suruh kita bawa berus gigi sebab hari ni ada nurse datang sekolah. Hadoii...la anak....kenapa tak bagi alasan? Katanya kawan dia dah pesan tapi di sebabkan semalam dia keluar ikut cikgu ke sekolah menengah Stella Maries, ada Hari Bumi. Katanya nurse tu denda dia berjemur kat tengah panas. Ada ke patut? Boleh ke dia orang suka2 denda anak murid sedangkan dia tiada kuasa mendenda?

Semalam balik sekolah dia hulur RM10. Duit apa ni? Hadiah sebab dapat nombor 2 dalam pertandingan reka cipta sempena Hari Bumi. Tapi dia cuma jadi model je. Budak2 sekolah menengah tu yang reka. Ok la tu....bagus untuk menambah pengetahuan dia dalam bidang sains.

nota: masih tertanya2 kenapa nurse tu denda mcm tu sekali?
aku bukan nak manjakan dia, itu tak boleh ini tak kena....
tapi, bukan ke luar dari bidang dia (nurse)

5 ulasan:

  1. bestnya lepak kt Tanjung Aru...
    insyallah saya akan ke sana gak...tungguu..

    BalasPadam
  2. Salam..
    saya bru balik dari sabah..
    dah p pon ke pulau tu..best sgt2..

    BalasPadam
  3. Hanie....nape tak bgtau nak jumpa? Akak tgk blog takde shoutbox. Terkilan juga...

    BalasPadam
  4. xpe la..may b xde rezeki kali ni..
    insyaallah jika de kesempatan..kita akan berjumpa..

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)