my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Keropok dan kerepek


Tadi pagi kakpb shopping keropok dan kerepek untuk famili di Johor dan KL. Tak sah kalau balik Kelantan tak beli keropok. Paling sedap bagi kakpb keropok ikan parang dan ikan mas. Bawa balik Sabah tak banyak mana pun, untuk makan sendiri dan jiran sebelah.

Kali ni kakpb ada nampak macam produk baru iaitu ikan bilis sira campur dengan kacang. Sedap juga untuk kunyah-kunyah dalam kereta. Serunding daging pun seperti wajib ada dalam simpanan kat rumah. Time takde mood nak masak, boleh la hidangkan serunding daging tu. Popia goreng pun kakpb beli untuk emak di KL.

Perjalanan ke KL esok awal pagi, mudah-mudahan berjalan lancar tanpa halangan. Doakan kami selamat sampai ke destinasi. Terima kasih sudi komen, ada masa kakpb tak pernah lupa balas kunjungan di blog nanti.


nota kakpb: 'Orang Sandakan' taknak komen? takkan skodeng je? saya tau awak baca blog saya!!

11 ulasan:

  1. salam kak..sodap ni nampak plastik keropok dan kruak krak yg pelbagai..jalan sakan nampaknya ..

    BalasPadam
  2. Salam kak..sy doakan perjalanan akak selamat..ameen

    BalasPadam
  3. kalau ke kelantan atau ganu wajib la beli keropok2 ni..kan??

    BalasPadam
  4. Wah hebat akak. siap tahu orang Sandakan baca blog ni.. Nampak menarik keropok versi baru tu.. Nur tak pernah sampai Kelantan dan Tganu.. Kesian kan.. Semoga perjalanan akak lancar dan selamat..

    BalasPadam
  5. Semoga perjalanan Zana sekeluarga sentiasa dalam perlindungan Allah SWT. :)

    BalasPadam
  6. ikan bilis sira?? wah..first time saya tau tentang ikan bilis ni..

    BalasPadam
  7. suami saya suka giler kalo dpt kerepek nie, dia sorang jer yg ngap x tinggl org belakang pn....

    BalasPadam
  8. Betul tu,kalau pergi Kelantan mmg wajib beli keropok.

    BalasPadam
  9. kak zana, betul kalau g kelantan or ganu memang tak sah tak order keropok...

    losong pun...

    yang ikan bilis tu, i like :)

    BalasPadam
  10. berjalan sakan zana ye.gi ganu memang tak sah klu tak beli keropok losong.moga selamat perjalanan zana pergi dan balik..

    BalasPadam
  11. sedapnya keropok..nak juga.

    ps:jemput join segmen saya akak.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)