my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

TOM CRUISE, JACK REACHER terbaik!

Selamat menyambut Hari Natal pada mereka yang meraikannya hari ni dan semalam. Salah ke kalau kita ucap begitu? Minta maaf la....

Hari ni kakpb masak kari ayam, ikan goreng dan sambal tempoyak saja. Cepat2 masak sebab dari semalam lagi kakpb nak tengok wayang cerita Jack Reacher. Cikgu fahmi nak tengok Jackie Chan tapi kakpb tak minat cerita cina. Pening kepala la kalau tengok silat cina ni, letih rasanya.

Jack Reacher ni......dah la handsome, macho (walaupun dah berusia), cerita pun menarik. Kisah penembak tepat atau sharp shooter ni mulanya agak confius.Confius siapa yang patut di salahkan, adakah si penembak, si pegawai polis, ayah si peguam dan si gelandangan itu (Tom). Diselang seli dengan lawak selamba dan dialog yang simple.

Baik korang pergi tengok sendiri. Cerita omputeh tak jemu kita tengok. Bukan la nak mengangkat filem luar terbaik tapi itulah kenyataannya. Sebenarnya kan......lama juga kakpb boikot filem luar ni hinggakan kat tv pun kakpb tak minat nak tengok. Kakpb agak anti dengan bangsa asing, tak taulah kenapa.


11 ulasan:

  1. wah3x...byk citer best yek skrg... kena downlod ni nnt...hik3x...

    BalasPadam
  2. Uikkk...kak yangS...wah2 g tgok wayang ek...best nye...:-)

    BalasPadam
  3. anti dengan bangsa asing?? terbaik :)

    BalasPadam
  4. Salam kak pb.. kat umah tun ada koleksi lengkap buku jack reacher. hehe.. abah tun peminat tegar, siap order online novel yg baru keluar. teringin nk nengok, tunggu keluar cd dulu lah. tun suka tom cruise, tp kalau ikut novel, jack reacher badan besar dan sgt tinggi, mcm xsesuai pulak tom cruise dgn watak tu. hihi

    BalasPadam
  5. Arghh! Syoknya akak tgk wayang! Sy bru je g tgk Hobbit. Best!

    BalasPadam
  6. Memang filem omputeh, kalu bab tembak fighting or aksi ni depa terbaik. Tapi saya lebih suka Keanu Reeves. Tom Cruise ni kadang2 macam kontrol macho sangat. Heheheh

    BalasPadam
  7. sabtu lepas kpah gi tengok citer ni. Anak yang ajak bila dia tengok mak dia stress sangat dengan kerja yang menimbun...

    BalasPadam
  8. klu ade masa, seronok layan cerita2 mcm nih..

    BalasPadam
  9. rajin sungguh Kak Zana tengok wayang, kan. Pegang2 tangan tak??? hehehe

    BalasPadam
  10. sesekali tgk wayang OK juga kan Kak?..mesti seronok..
    salam kenal kak..singgah follow sni #695:)

    BalasPadam
  11. bersantai ye kak, tgk wayang...

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)