my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

The Hobbit di Alamanda

Assalammualaikum semua........

Minta maaf ye kerana kakpb asyik kesana kemari, tak sempat nak blog walking setiap blog. Sekarang kakpb dah di KL, tak lama lagi nak balik Sabah. Tinggal uruskan benda yang kecil2 aje lepas ni. Dah rindu sangat dengan rumah sana.....



Semalam kakpb dan cikgu fahmi bawa anak tengok wayang setelah meninggalkan dia dua hari di rumah anak saudara. Kakpb balik Kelantan temankan cikgu fahmi hantar parent dia dengan kereta. Balik KL naik bas Sunni Ekspress yang dua tingkat tu. Mulanya nak naik keretapi, tapi tiket habis hingga 23hb nanti. Nasib baik ada bas, kalau tak......meraung la tinggal anak di kl, ibu ayah di Kelantan:

Ok.....cerita The Hobbit ni agak boring masa awalnya. Sampaikan cikgu fahmi boleh tertidur, kakpb pun dah menguap2. Panjang sangat dialog sorang2 tu dan susah betul kakpb nak ingat nama2 watak. Bila dah pertengahan cerita, barulah seronok. Kalau tengok 3D lagi best kot, kakpb tengok yang biasa je.

Baik korang pergi tengok sendiri....sesuai untuk anak-anak yang minat dengan Lord of the Ring, kakpb tak minat cerita rekaan macam ni. Tengok pun sebab cikgu fahmi ajak...

10 ulasan:

  1. nani baru balik kelantan la pulak...tak sempat jugak nk jumpa akak

    BalasPadam
  2. zana ..singgah lah rumah akk. balik sabah bila?

    BalasPadam
  3. sempat juga tgk hobbit erk. leeza tak sempat nk pergi tau...

    BalasPadam
  4. Nur tak berapa minat cerita2 macam ni.. Puas akak berjalan kan.. Bestnya..

    BalasPadam
  5. sy dah bertahun2 tak nonton wayang kak...

    BalasPadam
  6. Baru nk tengok mlm ni... Hoho.. Tu pun cite yg brkenan kat hati suami, baru dia ajak.. Kalau ajk tgk cite yg kitw nk tgk, jgn haraplah... ;p

    BalasPadam
  7. bestnya la akak. jalan saja. hehe. akak dah deaktif twitter ke?

    BalasPadam
  8. hi kak zana...

    sy xsempat lg tgk hobbit...plan hr kamis ni...xsbrnya nk tgk..

    xtau pulak akak ade kt sini...bile blk sabah kak?

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)