my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

aktiviti di Penang

Salam Sejahtera....

Di Penang, tak banyak tempat yang kami lawati kerana kesuntukan masa. Hari minggu nak ke Kulim (rumah pak saudara belah suami dan majlis kahwin kawan adik ipar) Rancang nak ke pantai Batu Feringgi pun tak tercapai. Semuanya kerana seharian selepas tiba sana, che abe nak pergi tengok perlawanan kriket di Penang High School.

Kami pergi bertiga saja, kalau yang lain ikut, pasti bosan menunggu. Macam aku ni sebenarnya aku boleh tak ikut tapi nasib baik aku ada. Keluar dari kondo aunty dia je, ntah mana2 kita orang menyesat. Target dalam 15 minit boleh sampai ketempat tuju tapi jadi setengah jam. Tempat tak biasa macam tu le.......malam apatah lagi...sesat juga setelah berpecah balik dari panggung wayang.

Aktiviti kami disana biasa2 je. Makan2 dan sembang pasal bola. Tak ketinggalan borak tentang masakan dengan aunty. Suasana rumah mereka memang selesa, berdepan dengan pemandangan laut. Cuma bila menetap kawasan kondo ni, susah sikit saudara mara nak keluar masuk. Kena guna pas visitor dan parking kereta tak boleh sembarangan. Bab keselamatan memang terjamin tapi ada juga yang sekali sekala tak memuaskan hati. Macam hari tu, bila kita nak masuk, security kata pas dah habis diguna. Bila orang lain nak masuk, dia bagi pula. Tapi semua masalah selesai bila uncle hubby datang.

Gambar2 aku malas nak upload kat sini. Badan rasa tak sihat sejak balik hari tu. Resdung pulak menyerang, masa kat Semenanjung takde kena, balik sini je terus bersin. Kat sana aku kurang makan seafood berbanding di sini. Ye la.....kan murah....

Oh ye.....nak bagitau ni, sesiapa yang tersinggah kat blog aku ni, tolong la tinggalkan jejak. Jangan malu2.....blog aku ni pun bukan glamor sangat!!

2 ulasan:

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)