my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

:::NGANGKUNG:::Astro First

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...




Ramai agaknya yang dah tengok filem ni, Ngangkung di panggung kan? Pasti gempak dengan gelak tawa dan jerit pekik kaum2 perempuan walaupun bagi aku tak seseram mana pun. Cuma kemeriahan di panggung tu lebih lagi dengan sound sistemnya yang bagai nak pecah gegendang telinga (kalau muzik kuat).

Aku baru layan hari Sabtu cerita ni, order dengan astro je, sms beberapa minit......dah dapat tengok. Tak payah nak beratur bagai, jem kat jalanraya, kena beli popcorn, air lagi.......untuk layan diri kat panggung. Kat rumah lagi best, boleh baring2 sambil urut kaki kat mesin urut. Kat panggung takde, kan........

Tak kisah la kena charge RM15 pun. Aku lebih selesa tengok kat rumah walau hanya 48 jam saje package tu. Kalau ada sedara mara yang ramai tu, lagi jimat. Cuma.......lambat sikit la dapat tengok. Bagi yang couple2 memang kena tengok kat panggung ler.........tapi cerita seram baik pergi tengok ramai2, kang terpelok pakwe kat sebelah.

Ok juga cerita ni, ada lawak, ada sedih, ada pengajaran. Kali ni watak Sam agak serius, mungkin taknak persamaan dengan Adnan Sempit. Apa2pun tahniah pada mereka, katanya dah juta2 kutipan. Bagus la......filem melayu ada perkembangan, mungkin ada yang tak berminat dengan filem melayu, mengagongkan filem dari luar tapi aku tetap sokong filem kita, wajah kita!! Tak kiralah dia pan-asia ke, Cina ke, India ke.....Melayu, bak kata Susan Lancaster (betul ke eja ni?)

'orang putih ke, orang hitam ke, orang coklat ke.........kita orang Malaysia kan?'

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)