my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Coklat dan coklat lagi!!

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Update blog kali ni takde resipi ye puan-puan sekalian. Nak tayang gambar coklat yang akak buat semalam. Mulanya percubaan buat coklat truffle, tapi agaknya silap resipi......hehe....main tiru kat youtube. Sudahnya dua hari coklat akak tu terperap dalam peti ais. Nak dibulatkan tak boleh (bukan tak boleh, dia lembik sikit) akhirnya lepas bulat2kan tu......terus ngap dalam mulut. Lain kali boleh cuba lagi, learn from mistake....omputih kata.....

Tayangan kali ni colour merah tau, akak baru beli kat bakery 2 hari lepas. Punyalah suka sebab tempat akak beli tu dah ada jual coklat compound. Cuma yang biasa akak beli di semenanjung tu tak ada. Takpe, janji halal.

Kali ni malas nak balut, biar je dalam tupperware..

Mesti korang kata, kenapa la merah kat bawah, atas sejemput je coklatnya kan? Sebenarnya akak dah terletak coklat dulu baru bancuh yang merah. Bagaimanapun akak rasa sedap lagi si coklat sebab yang merah takde rasa koko.

Ok la......jemput ambil sorang sebiji ye! Lepas tu boleh balik rumah masing2 dan kalau datang lagi lain kali mungkin tinggal mangkok je....hehe....

nota aku: akan cuba lagi coklat truffles sampai berjaya.....go zana go!!! u can do it!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)