my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

KLCC ciptaan anak-anak


Anak bujang dapat tempat pertama dalam pertandingan rekacipta sempena Hari Kemerdekaan dulu. Tahniah pada kumpulan anak kakpb yang menang ni kerana tidak sia-sia usaha mereka dalam seminggu memerah idea.

Sebenarnya idea asal dari ayahnya menggunakan straw. Rekacipta ni perlu menggunakan bahan terpakai seperti kotak, gabus, botol, kertas dan sebagainya. Bahgian dalam bangunan tu mereka gunakan botol plastik yang besar. Dibaluti straw keliling botol dan juga kertas aluminium. Benda2 yang kat depan sederet tu, anak kakpb dapat hadiah ketika menjawab soalan kuiz. Keseronokkan dia berganda-ganda nampaknya.

Tahniah semua! Dalam pada bermasam muka hari tu, akhirnya membuahkan kemanisan dalam persahabatan kalian.
 (edit balik entry ni sebab hari tu guna tablet, susah nak edit)

20 ulasan:

  1. Tahniah atas usaha dan kejayaan mereka. :)

    BalasPadam
  2. Memang kreatif dan cantik zana. Tahniah buat semua yg terlibat

    BalasPadam
  3. Seronok tengok anak-anak yang kreatif ni berkarya. Tahniah.

    BalasPadam
  4. huhuhu cute, semoge lepas ni lebih kreatip la ye :)

    BalasPadam
  5. Tahniah buat anak bujang akak... Kak, dia guna apa utk buat menara KLCC tu?

    BalasPadam
  6. Tahniah buat anak bujang akak... Kak, dia guna apa utk buat menara KLCC tu?

    BalasPadam
  7. @Kakzakie
    kerja bebudak dgn campurtangan mak budak ni...hehe

    BalasPadam
  8. salam kak
    tahniahh wahh mwsti bdk2 nie heppy berbaloi penat lelah diorg kan:)

    BalasPadam
  9. kreatipppp...sgt kemas n cantik pula tu..

    BalasPadam
  10. memang betul2 kreatif... dan..sangat2 berhak untuk menang..

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)