my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Al-fatihah utk arwah Mak Ucu..

Salam Sejahtera....

Tak sampai juga hajat ku nak jumpa dengan arwah Mak Ucu. Kakak talipon tengahari tadi, katanya Mak Ucu baru je meninggal dunia. Sedih teramat sangat rasanya, terkilan tak sempat jumpa dia. Aku harap dia di tempatkan bersama2 orang beriman di SANA. Amin...

Kakak kata dia mengidap sakit kuning lama sangat hingga organ dalam dah tak berfungsi. Wajah bertukar gelap sebab kulit dia putih. Perut katanya membusong tinggi. Kalau betul la dia di buat orang, alangkah besar dosa orang tu. Tapi aku tak dengar lagi kisah yang sebenarnya. Tunggu cuti sekolah nanti, aku balik semenanjung baru tau cerita.
Ini la satu2nya gambar yang aku ada bersama Mak Ucu, masa sanding zaman dulu2.....
Kini tersimpan erat dalam lipatan kenangan........
Meninggalkan keluarga dan semua yang dikasihi....

DariNya kita datang dan kepadaNya kita kembali.....

nota aku: sorry Shafiq, makngah tak wish masa nikah 

korang pun tak call, mana nak ingat?

3 ulasan:

  1. bersabarlah..
    tiap yg hidup pasti merasai mati..
    Moga kita semua dirahmatiNYA..

    BalasPadam
  2. al fatihah buat arwah mak ucu akak..

    BalasPadam
  3. terima kasih lanabulu dan seri..

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)