my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Lokan, sendiri masak....

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Cerita banyak tak guna, tembak tak kena! Malas nak update panjang-panjang, bukan orang nak baca sangat pun blog aku ni......maklum le...blog surirumah je!!

Hari ni ke pasar tamu dan nampak benda ni.......


selonggok (dlm satu piring) RM2, kalau beli 3 piring dapat RM5, baik beli....kan.....puas hati. 
Tak tau kat semenanjung berapa agaknya ye? Tapi tak boleh selalu ni, kang segala bapak gout datang menyerang. Eh.....lokan boleh jadi penyebab ke? Nanti nak google kejap!

Alamak! dah makan, baru jumpa satu blog ni......kail si anak laut...ada cerita pasal lokan, nak buat macam mana? harap2 lokan ni bersih 'luar dan dalam'!

Masak simple2 je, letak cili dan bawang putih, ketok serai, gula sikit.......


nota aku: sekali sekala boleh, dua kala......mungkin tidak...

3 ulasan:

  1. kak, min x makan sgt lokan ni..tp ada skali tu Gapar bwh p KKIP dkt poli sana..ada gerai2 tepi jalan jual lokan ng kelapa muda bakar...tp tekak min rasa sedap g kerang bakar cicah ngan kuah cili ng limau...mmmmm

    BalasPadam
  2. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)