my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Jalan-jalan Penang

Assalammualaikum, apa khabar dan semoga semuanya sihat di musim cuti sekolah ni. Termasuk kakpb juga sedang bercuti di Penang mengikut abang ipar yang bertugas di sini. Tidak plan langsong nak ke Penang, tiada dalam senarai pun. Tapi orang kata kalau dah rezeki di ajak, kebetulan tiada siapa di rumah

Perjalanan semalam dalam keadaan hujan lebat sekali sekala. Jalanraya tidak terlalu sesak. Kami singgah di R&R Rawangsekejap, minum petang dengan kuih pau dan kacang kuda rebus. Sedapnya kacang kuda rebus tu. Lepas ni nak cari lagi.

Singgah di Tambun, entah apa nama kedainya, kami dihidang dengan mee udang dan ketm oleh kawan abang ipar. Kakpb share dengan anak sebab perut belum lapar masa tu. Memang sedap sangat mee udang di situ.

10 mlm baru sampai hotel Bayview Batu Feringghi. Belum dapat lihat keindahan sekeliling. Nanti kakpb update lagi ye......gambar pun belum dapat upload. Ini pun kakpb draf hari jumaat malam, pagi ahad baru publish.

Jumpa lagi dan selamat bergembira bagi mereka yang pulang ke kampung halaman masing-masing sempena cuti sekolah ni.

13 ulasan :

Norhaizan hakim berkata... [Reply to comment]

Selamat datang ke Penang...have fun!

Kakcik Nur berkata... [Reply to comment]

Eh.. Bila Zana balik ke Semenanjung?

sal berkata... [Reply to comment]

happy holiday..

Rapunzeel Cikilolo berkata... [Reply to comment]

happy holiday kak pb...

Azian Elias berkata... [Reply to comment]

penang mmg best for holiday.. explore the historical place.

tun_telani berkata... [Reply to comment]

salam kak pb.. ni laa salah satu advantage kerja cikgu kan, cuti lama. tun duk umah je la sbb hasben x cuti. last week blh kg kejap, tu pun blk sorang2. huhu..
happy holiday kak.. tun penah smp sekali je penang, tu pun masa lawatan zaman sekolah dulu. hihi

rostina76 berkata... [Reply to comment]

wah!!!bestnya k.zana dah sampai semenanjung

mala berkata... [Reply to comment]

mala orang penang sendiri dah lama tak ronda2 penang

Mummy Akmar berkata... [Reply to comment]

Best tu makan mee udang + ketam....mmg femes di penang

intanfirdaus247 berkata... [Reply to comment]

Kak Zana, x singgah kedah ka? sedapnya mee udang

Nur-nba berkata... [Reply to comment]

Bestnya bercuti di Penang... Nur tak cuti lagi.. Kerja sek masih tak siap lagi.. huhuhu..

Ann Ishak berkata... [Reply to comment]

selamat bercuti kak :)

QasehnyaRania berkata... [Reply to comment]

selamat bercuti..syioknya;D