my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Sanggar Keju yang hampeh!!


Salam di hari Jumaat teman-teman yang dikasihi....

Entry simple je pagi ni, buat sanggar keju pisang goreng kononnya....tapi....
pisang dah ok, manis sesedap rasa, kakpb guna pisang nipah.
Tepung gandum campur tepung beras, sedikit kapur makan, garam dan air.
Ok je lembut dan rangup.
Lepas goreng, kakpb tabur gula perang. Ni jangan ikut la...nak ikut pun apa salahnya, bukan dosa pun. Kakpb tak pernah buat. Selalu beli kat restoran sekitar rumah.
Bila dah tabur gula perang tu (masa panas lepas angkat dari kuali) kakpb tengok, gula tak mencair pulak.

Tak kisah...takpe....kakpb potong2 halus cheese yang keping tu (dah takde cheese lain) taburkan atas pisang.
Alahai...tak menjadi macam selalu makan kat kedai..hemm...
Kuciwa!!

nota: bila frust, lambat lagi la nak mencubanya :)

9 ulasan:

  1. salam zana..

    makan sanggar keju ni memang best..x apa la cuba buat lagi nxt time ya..

    BalasPadam
  2. ni first time saya tau tentang ni...

    BalasPadam
  3. Dont give up...try again next time..:-)

    BalasPadam
  4. salam k.zana….ros baru buat baru2 ni tapi xde letak brown sugar. btw akak kena tabur banyak2 keju parut tu baru dia mencair meleleh. haritu g sabah xde plak terjumpa org jual goreng pisang keju ni, aishhh rugi

    BalasPadam
  5. baru makan semalam kat satu restoran zana.tapi tabur chees dgn coklat.rasa muak pulak.yg zana buat ni lagi sedap agaknya.nak try nanti..

    BalasPadam
  6. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  7. Salam,
    Nak buat sanggar keju, lepas goreng pisang kena siram dengan madu atau susu pekat. pastu tabur keju parut, baru jadi...hehe

    BalasPadam
  8. Pernah tgk resepi tabur cheese ni.... tapi Okje tak pernah buat ,.... makan gitu je ZF hehe

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)