Mungkin ni puff biasa2 je bagi mereka yang dah selalu buat. Tapi orang yang tak biasa masak atau senang cakap
Sardin satu tin kecil, ambil ikan saja.
Bawang besar potong dadu.
Cili hijau hiris halus.
Kakpb tumiskan juga sardin ni dengan cili kering sebab kakpb tak suka sardin yang tidak di masak.
Minyak sikit je, kalau lebih minyak nanti masa isi ke dalam kulit puff, terkeluar2 pula.
Perahkan limau kasturi.
Masukkan inti dalam puff pastry, kapitkan samada bentuk segitiga atau empat segi.
Kelarkan sedikit bahgian atasnya. Tekan bahgian tepi dengan garfu.
Sapu kuning telor sebelum di bakar. Kakpb guna suhu 180, lebih kurang setengah jam atau hingga masak.
Mudah dan sedap..suke3
BalasPadamsy lebih gemar makanan berasakan sardin..., dulu murah je harga setin sardin tp sekarang blh tahan jugak mahalnya..tin kecik pon dah rm3 lebih..
BalasPadameh kak, puff tu nampak sedap lah !
sedapnye puff sardin
BalasPadamdah ada resepi ringkas pula... mesti cuba
komen kakpb dua2 dah dipublish... hehehe tq
rajennye...
BalasPadamnmpak mcm sedap...
Rajinnya meng puff... nak 2 ketoi...
BalasPadamboleh bukak bakery ni kak ;-)
BalasPadammenarik ni..simple aje tapi bagi kita-kita yang tak nak pandai ni memang kelas ...nway kita suka makan anykind of pufff...kalau pergi bakery memang borong sakan punya..
BalasPadamsedap makan dgn kopi o..
BalasPadam