my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Cabaran hari pertama suami

Dah lama rasanya aku bercuti menggosok baju, mengilat kasut, masak tengahari dan sarapan pagi. Pagi ni, suami kena melapor diri di sekolah baru dia. Selepas subuh (di Sabah, dari subuh hingga ke pukul 7.oo pagi terasa lama betul) aku terus menyelongkar barang2 dalam beg. Cari kemeja, stokin, sapu tangan, tai (rupanya dlm kontena lagi, terpaksa pinjam pakcik punya)

7.30 pagi, suami memandu ke jeti sendirian. Sebenarnya kami tak tau pukul berapa perjalanan bot ke pulau. 8.30 tadi, dia call, ada problem sikit katanya. Rupanya, bot pukul 7 pagi dah terlepas, kalau nak naik lagi kena tunggu pukul 11 pula. Takkan nak tercongok kat jeti sampai tengahari kan? Aku cadang dia telephone jpn, minta nombor telifon sekolah tu, tangguh hingga minggu depan baru pergi sekolah. Banyak lagi urusan tak selesai. Nak cari rumah sewa lagi, sekolah anak belum daftar. Hai......berserabut kepala otak....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)