my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Tanjong Lipat dan jeti

Semalam, lepas makan dim sum di hotel hyatt, kami berpecah dgn makcik sekeluarga. Mereka shopping tapi kami makan angin ditepi jeti KK (tempat org naik bot menuju ke Pulau Gaya dan kepulau2 lainnya). Jam pukul 12.30 tengahari. Sempat berkenalan dengan abg Jaiman, pembawa bot ke pulau2 berdekatan. Kami tanyakan harga tambang bot untuk sehari atau sehala saja.
Disitu, yang tak bestnya........air dibawah jeti tu ada berbau sedikit......
Dalam panas terik tu, nak jugak berposing.......ibu...ibu..ambik gambar Aziz kat ikan todak tu!!

Selepas di jeti, kami singgah pula di Tanjung Lipat. Suasananya seperti di PD ku rasakan.......angin lautnya tidak berbahang sangat. Ramai juga yang berkelah dengan famili tapi dibonet kereta kami takde tikar pula, kalau tak......confirm aku dan suami bersila disitu. Cuma ku perhatikan terdapat banyak sampah di tepi pantai. Sayang betul, tempat cantik tapi dikotori oleh tangan2 yang tak bertanggung jawab. Siapa yang susah nanti?



Walau ramai yang mandi disitu, tapi aku tak berminat nak join sama. Air lautnya berkeladak, tak jernih.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)