my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Kalau FREE..

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Malam tadi kami keluar makan di tempat yang dah lama tak kami kunjungi. Sebenarnya aku dan hubby dah kenyang tapi saje nak layan anak nak makan chicken chop. Makan tak seberapa, ibu dengan ayah yang kena habiskan!!

Sebelum ke tempat makan, kami lalu sekitar Perdana Park yang baru dibuka bulan Februari. Anak aku sibuk nak tengok air pancut kat sana. Kata kawan2 dia, air pancut berwarna. Dia pun terpengaruh le......sedangkan kat semenanjung dah biasa tengok. Ingat nak bawa dia masuk kejap, lepaskan hajat dia. Aku dan hubby dah selalu masuk sejak dibuka hari tu (lepas hantar dia sekolah, kami selalu masuk sini, exercise sikit)

Lalu je kat situ, perghhh......punya la berderet kereta nak masuk. Dari luar aku tengok ramainya orang mengelilingi kawasan air pancut tu. Macam ada konsert pulak. Mula2 aku ingat ada konsert, mana la tau kan? Malam tadi pula hari terakhir parking free. Apa tak ramai orang? Biasalah kita2 ni, kalau free, berebut2 nak masuk, nak join sama.

Akhirnya kami cuma u-turn saje kat situ, terus pergi makan. Kesian juga kat anak aku tu, ayah dia pula tak kuasa nak bersesak2. Aku kata, lain kali kita pergi, kena bayar pun takpelah!

Sebelum ni aku sempat ambik gambar waktu pagi di Perdana Park. Sebenarnya ni tempat untuk mereka2 yang nak beriadah. Ada trek yang selesa, ada tandas selesa, ada tempat untuk mereka yang nak cycling dan sesiapa yang nak exercise tanpa berlari. Tapi kalau dah masuk kena bayar (tak tau pula berapa dia charge) aku tak fikir lepas ni orang ramai akan datang berduyun2 macam malam tadi. Kalau ada pun mungkin orang luar yang datang melancong atau mereka2 yang tidak menetap sekitar KK.

gambar tak clear sb snap pagi2, belum nampak tanah...

aku berkenan tandasnya.....tapi.....ni baru lagi, tengoklah dua tiga bulan lagi!

hehe.....gambar tandas pun nak ambik ke? kata hubby ku. bukan apa, esok2 kalau dah pecah sana, conteng sini......tak hingin aku nak ambik gambar.......yang lain2 tu aku tak snap sebab belum lengkap sepenuhnya.

Aku harap tempat riadah ni akan kekal begini, bersih, tersusun, sedap mata memandang sampai bila2.

2 ulasan:

  1. as salam..cantik tempat tue..biasa lar tandas tpt2 camni..baru2 jer bersih pastu....kenapa la ada org yg tidak betanggungjwp kan?

    BalasPadam
  2. slmt berkenalan kak zana. thanks follow blog saya

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)