my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Dream World Resort part 3

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Tak habis lagi cerita pasal bercuti, silakanlah menatap gambar dalam koleksi pb. Inipun tak semua diupload, tak sanggup tunggu line celcom yang macam.............


PEACE!!! Tumbuhan melata pun ada bunga, cantik sangat, sayang pula kalau di pijak2...

  Dari anjung restoran kami sarapan pagi, seolah2 boleh nampak puncak gunung dengan jelas.

Soalan 'bodoh' pb pada hubby........"kalau orang panjat gunung tu, boleh nampak tak dari bawah?"
Ek eleh, saje je tanya, dah tau jawapannya (soalan pb tadi takde siapa pun sudi jawab)
Sedangkan rumah atas tu pun nampak 'ciput', apatah lagi orangnya.......tapi...kalau kita dikaki gunung ni, seolah2 dekat sangat dengan puncak tu, bila la agaknya pb boleh sampai sana? Soalannya, boleh ke aku?


Menghala balik kami singgah beli aiskrim kat rest house sambil bergambar. Tengok kereta pb tu, kemek kena langgar lari. Tak repair lagi, dah tak hensem......ntah siapa punya kerja......

 Sebelum meninggalkan bekas tapak kasut kami, wajib gambar kat sini. Tak sempat nak sorok aiskrim tu....

Singgah di Golf Resort.......
Gambar ni saje kasi x besar bukan nak nunjuk2 pb yang comel tu (comel ke? uwekkk..). Nak pamer pemandangan yang menawan qolbu, rasa nak golek2 atas rumput tu, tapi.......


Hubby baru nak selangkah kesitu, pb sound, awak tak nampak ke tu? Halamak! ingat nak baring2.....(hemm....macam la tak cukup tidur, nak baring lagi atas padang tu)




Mendaki bukit (naik berbau tayar kereta kami), menuju ke satu lagi tempat pendakian para pendaki. Menurut kata driver abang ipar (org Sabah) mendaki gunung dari sini lebih jauh perjalanannya berbanding dengan Timpohon. Jalannya lebih landai dan paling tak best dengar, banyak pacat. Katanya harga lebih kurang sama je......



Disini bermula pendakian para pendaki.......tangga itu.....tak kuasa nak panjat....


Entah bila datang lagi......

Penginapan disini mungkin lebih mahal (rasanya...) macam dorm kot...



Sebelum pulang, kami singgah di Desa Dairy Farm, tempat lembu susu di 'kandangkan'. Glamer lembu ni, ramai yang nak bergambar. Pb tak masuk dalam lagi, cuaca dah panas terik. Alhamdulillah sepanjang berada disini tak pula hujan lebat. Kalau tidak, mau 'haruman' dari toksid lembu naik ke lubang hidung kami.

Nanti line ok, pb sambung upload gambar........jangan jemu ye!

7 ulasan:

  1. salam..cantiknya permandangannyaaaa,rasa xmo balik dah ya:D

    BalasPadam
  2. Cantiknya pemandangan...suasana dia tu, aduh...sy lak terasa...

    BalasPadam
  3. cik katak, kalau depan mata, lebih la lagi..

    BalasPadam
  4. sy org sabah pun belom sampai sini hehe, tapi insyaallah..sampai weekend nie..ahaks

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)