my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

MasterChef...Celebrity Chef...Top Chef

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Bulan ni rasanya paling kerap pb menonton program masakan seperti Master Chef, Top Chef dan akan datang ada Celebrity Chef pula. Masa santai pb memang diisi dengan rancangan sebegini. Hinggakan anak pb suruh join Master Chef, katanya pb boleh masuk sebab "ibu masak sedap", pandainya anak ibu memuji....

Bagi pb, Top Chef lebih mencabar kreativiti para chef dengan bahan masakan yang pelik-pelik (dah banyak siri tengok, lupa siri keberapa) Mungkin sebab mereka berbangsa asing berbanding kita yang banyak 'pantang larang'. Mereka di sana, ular, landak, buaya pun dimasak.

Bagaimanapun pb respect juga dengan kehebatan bakal2 Master Chef kita ni. Kalau pb la ditempat mereka masak depan kamera, depan Chef berkaliber, mesti terketar2 punya. Silap2 asingkan putih telor dengan kuning telor tu pun tak boleh buat.

Selamat berjaya pada mereka yang sampai keakhirnya.

2 ulasan:

  1. suka tgk MChef kita,mcm2 cabaran kena buat nak masuk

    BalasPadam
  2. yelah kak zana.. anak kita pon mcm anak kak zana gak.. katanya ibu masuklah master chef tu.. ibu masak sedap.. hehehehe pandai la dia nak membodek.. kita jawab kat dia, ibu tak leh masuk la.. kang ibu ketaaaqqqq depan sume org... hahahahaha

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)