my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Tempat paling disukai dan barang disukai

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Hari sabtu lepas (ingat nak buat entry malam tu tapi mata ni ngantok gila) pb sekeluarga window shopping lagi. Tiap2 minggu window shopping ek? Saje nak exercise kaki, kan bagus jalan kaki untuk kesihatan....hehehe....(lepas tu lengoh mula cari anak soh urut kaki ibu dia)

Hubby sibuk cari t-shirt, entah angin apa tetiba nak beli t-shirt sedangkan dia tu payah beno nak beli baju. Kena marah, kena bebel baru beli. Dapat 2 barang dia, kami pergi isi perut kat kfc pulak. Sebenarnya dah muak juga makan bendalah tu tapi ikutkan selera anak, makan la jugak.

Lepas tu ingat nak balik dah tapi kebetulan Body Shop hantar message, ada offer sehari je (29hb tu la) sempena Deepavali dan kebetulan birthday pb baru lepas. Dapat 50 peratus potongan untuk barang yang dibeli. Pb memang guna barangan ni. Hubby kata beli la apa yang awak nak. Senangnya dalam hati.........




 Harga? takyah bagitau la ye.......biasa2 je berbanding dengan orang yang berkerja, pb dah bersyukur dapat barangan ini. Terima kasih En Hubby......tapi......terdetik juga di hati. Ada apa-apa ke? Tetiba baik hati hari tu. Bukan la nak buruk sangka tapi apa yang pb tengok dalam drama dan baca di majalah, kalau orang lelaki 'buat baik' ada maksud tertentu....hehe....Harap2 tidak bermaksud nak pasang dua kan?

Teringat dialog kat petrol pam hari tu, dia tak mati enjin kereta masa isi minyak. Habis je isi, pb tegur, kenapa tak mati enjin, kan salah? Dia jawab, kesian kat awak, nanti panas pulak (alah, selalunya matikan enjin pb ok je, tak merungut pun)
"Sayang bini la ni?" macam perli je dialog pb tu.
"Abis tu?" dia jawab.
"Sayang bini la ni?" pb tekankan lagi sekali sambil tersengeh...
"Abis tu? sayanglah!" serius je muka dia cakap 'sayang'
ngeeeee.......orang lelaki kalau dah kahwin, ucap sayang tak seromantik masa bercinta kan? tapi tak kisah la.....tak ambil hati pun, memang susah nak ucap sayang namun kita faham segala perhatian dia pada kita dengan cara tersendiri.

Oh ye, tinggalkan dulu suami isteri tadi, pb suka sangat kedai barangan Jepun, Daiso ni. Ada baru buka kat satu tempat tu. Kalau masuk, memang wajib rembat satu barang, terutamanya barangan felt.


Meriah tengok kaler yang ceria ni tapi warna purple takde la pulak........

Si bujang pb ni tekun memilih kertas untuk origami dia. Dah beberapa minggu ni bilik dia penuh dengan lipatan kertas, pelbagai bentuk. Beli buku origami dah lama baru sekarang berminat nak buat.

6 ulasan:

  1. Ouh, kat Daiso ada jual origami eh?

    Kak, mmg BS ada bt sale. Tp ms tu sy tak gaji g. Ouh, sedih!

    BalasPadam
  2. huwaaa.sudah lama akak tidak ke daiso..mau ikuuut..boleh??

    BalasPadam
  3. Fara...kat situ boleh kata semua ada.

    BalasPadam
  4. anymz...ikut la, sendiri belanja ek?

    BalasPadam
  5. byknya shopping brg2 body shop... sya dh lama x msuk sana.. :)

    BalasPadam
  6. bestnyer shopping saya pun suka window shopping biarla tak belia apapun tapi suka tgk brngx2...hehe

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)