my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Cuti. ...kami punggah barang

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi... SURAH AL-MAIDAH,AYAT 88:"Dan makanlah daripada rezeki yang telah diberikan oleh Allah kepada kamu,iaitu yang halal lagi baik,dan bertakwalah kepada Allah yang kepadanya sahaja kamu beriman"

Hari cuti begini pb tak kemana pun, masak lebih kurang je, nasi lemak dan ayam goreng. Pepagi kami berdua merancang kemas rumah, alih perabot yang kat ruang tamu hantar kedapur. Kasi lapang rumah baru sedap lepak2 depan tv. Nak mob pun senang. Pinggang dah sakit, tangan naik kering kena sabun sepanjang masa. Hubby pun bantu sama......baiknya dia hari ni.....semalam tolong isteri masak untuk orang tempah doa selamat. Alhamdulillah, rezeki Allah beri.

Cuti begini sepatutnya boleh blog walking tapi pb rasa macam serik dan kecewa sikit. Ada setengah blogger yang agak popular (dah tentu ler follower beribu) tak sudi nak jengah blog kita walaupun kita kerap komen kat blog dia. Mengecewakan lagi bila pb terserempak dia komen diblog orang lain, ada masa pula?

Agaknya kalau follower pb dah ramai macam dia orang, pb pun bersikap gitu juga ke? Harap2 pb tak mudah lupa dan akan sentiasa menghargai teman2 blogger.

10 ulasan:

  1. alaaahai blogger femes mana lah tu ya..sabar byk2 zana..biasa la..mungkin dia tak perasan agaknya..jgn putus asa.
    mula2 akak berblogging dulu mcm tu le juga keadaan akak...tp skang ni alhamdulillah akak ambik sikap jgn ambik peduli..ko nak singgah ke tak nak singgah ke aku teruskan juga blogging ni...hehe

    BalasPadam
  2. aslmkum zana.. jgnlah bekecil hati.. setuju dgn kak anim tu.. akk ni selalu BW tpi jrg tinggal jejak..cam sama pulak xtvt kita.. akk pun baru melapangkan ruang ys sempat kt umah ni..

    BalasPadam
  3. Saya pun teringin nak punggah2 rumah ni tapi bila menengokkan bebudak 2 org ni terus cancel. Bak kata hubby kalau kemas pun 5 minit lepas tu haru biru balik jadinya. jadi masa cuti dihabiskan dgn memasak n blogging.

    BalasPadam
  4. jgn la mcm ni yee... biar la kan jer...
    hari ni cuti baru jer nak kemas2 rumah...

    BalasPadam
  5. Kak Zana,

    Sy pun pnh gak kene mcm nie. Tapi tak pelah. Mgkn dia ada dtg baca cuma tak ada idea nak komen. Lantak pi la kat dia. Janji Kak Zana ada sy yg masih setia nak dtg sini dan komen entri best akak.

    =D

    BalasPadam
  6. @anymz:
    ada la blogger tu, kita dtg blog dia 3/4 kali pun dia tak sudi jengah kita. kalau nak kita tau yg dia dtg, tinggal la jejak kt shout box ke..

    BalasPadam
  7. @dZana:
    wslm...kecik ati la jugak tp takpelah, org tak nmpk kehadiran kita kot. lagi pun sape la kita ni..

    BalasPadam
  8. @ainnoraini:
    memang nak biarkan je, taknak komen blog dia lagi, jalan2 je..

    BalasPadam
  9. @Pok Amai-Amai:
    terharunya akak dgn Fara ni, terima kasih bnyk2.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)