my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Open house dan Johnny English yang lucu...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Sebenarnya banyak cerita nak kongsi kat sini tapi takde kesempatan nak mengadap komputer. Hari Jumaat ada tetamu, hari Sabtu open house dan wayang. Hari Ahad semalam pun ada tetamu dan jemputan kenduri. Ada tempahan laksam untuk wife kawan hubby. Hari ni baru ada masa sikit, itu pun sakit la pulak.......sakit kaki macam orang lepas lumba lari.....kejang tak pasal2 lepas solat.

Sabtu baru2 ni open house rumah pakcik, rumah baru dia. Macam-macam ada hidangan, sate, kambing panggang, rendang daging dan lemang, soto, nasi beriani dan lain-lain. Pb cuma makan nasi beriani sedikit dan lemang. Tak larat nak makan yang lain2 tu.....lebih2 lagi kambing.....tak berapa suka.

tu diaaa.....kambing panggang, tak tau la pakcik order dari mana, tak tanya pulak....


tumpang gambar rumah orang, elok je ada dua kerusi kat situ, memang tersedia untuk kami kot....hehe.....kali ni datang rumah makcik, pb macam datin je......tolong sana sikit sini sikit...



Best friend, manja vs manja......tu yang sekepala tu, cuma macam tahi cicak je pb tengok....hehe....kesian anak ku, hitam2 si tampok manggis......belajar rajin2 nanti jadi orang berguna, tak nampak la kekurangan tu kan?

Lepas 'isi minyak' rumah pakcik, lepak kejap di panggung. Masa ni anak tinggal rumah pakcik. Bukan saje nak tinggalkan, dah dia suka main kat situ nak buat macam mana. Pb pun lenggang kangkong dengan hubby dan adik dia, tengok cerita JOHNNY ENGLISH yang buat pb gelak dari awal cerita hingga tamat. Nak pergi tandas pun rasa rugi kalau ditinggalkan. Tahan je la sampai habis.

Lucu yang amat lucu cerita ni........rasa macam nak tengok lagi je.....

4 ulasan:

  1. saya pon dah tgk johnny english tu kak zana.. kelakar kan.. hihihi

    BalasPadam
  2. Mommy Fara...akak tak minat kambing, mungkin tak kena selera memasaknya.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)