my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Main Scrabble

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Petang ni nampak kepulan awan hitam dikawasan rumah kami, besar kemungkinan malam nanti hujan agaknya. Harap-harap begitulah sebab cuaca panas terik hari ini. Semua serba tak kena. Ais dalam peti asyik kontang je........buat, habis....buat lagi....habis! Ingat nak kurangkan minum ais tapi tak boleh tahan de!!

Aktiviti seharian ni hanya berkurung dalam rumah. Keluar kejap pun cuma beli aiskrim. Nak ke shopping complex, fulus kering. Sekali keluar mau puluh-puluh ringgit juga. Baik lepak kat rumah sambil main Scrabble. Dah lama benda ni terperap dalam bilik.

Hari ni 'chef' tak masak tengahari sebab tadi pagi dah masak nasi lemak. Malam nanti makan apa yang ada je......
Best pulak main scrabble ni, boleh ngelat-ngelat.......hendaknya main dengan anak, kena sakat je dia...Ayah dia siap buka kamus lagi, berusaha cari, taknak kalah dengan anaknya. Anak aku ni kalau main permainan yang macam ni memang dia malas. Biasalah budak-budak, suka game yang boleh lari sana, lari sini.

Kadang kala mainan begini pun boleh jadi gadoh (gadoh2 sayang gitu). Sampai buka google translate, ada kamus taknak guna, malas nak cari, alasannya 'tulisan kecik sangat'.....hehe.....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)