my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Kisah 2 hari


Assalammualaikum, buat apa tuuuuu? Mengunyah keropok sambil tengok tv la ye? Di sini hujan lebat sangat, gelap gelita......encik hubby apa lagi....berdengkur ler..

Minta maaf sangat-sangat kerana pb tak balas komen pada entry yang lepas. Tak kisah kan? Sebab kak pb jengah blog korang walaupun kekadang dah terlewat. Tapi kalau ada soalan, kak pb akan jawab juga.

Boleh agak tak kak pb kat mana masa ambil gambar tu? Ya betul.....kak pb di perpustakaan daerah tempat tinggal kami. Belum pernah kak pb jejak sebelum ni, lalu lalang asyik pandang je sebab kak pb suka sangat pergi library. Dulu-dulu masa kat Kajang, kalau lepas jogging kami bertiga selalu lepak kat library. Bila pindah sini, kiranya dah hampir 4 tahun tak jejak library.

Hari jumaat lepas, kak pb ikut hubby hantar makanan yang kawan dia order dengan kak pb, nasi ayam. Jadi, dia dua beranak singgah solat jumaat dan kak pb tunggu di library yang bersebelahan saja dengan masjid. Ada la 2 orang emak budak sedang sembang, bila kak pb masuk, mereka senyum dan senyap seketika.

Kak pb ambil majalah wanita, sambil baca sambil layan internet kat tablet. Ada budak perempuan masuk, terus ambil buku, duduk sebelah kak pb dan baca. Hamboiii....macam baca kat depan kelas je kuatnya suara dia. Kak pb jeling-jeling juga tengok dia, dia angkat muka dan senyum. Ish...tak sampai hati pula nak tegur jangan baca kuat-kuat. Sampai habis satu buku dibacanya, takde sesiapa pun tegur.

Lepas tu, cuba tengok gambar yang kak pb ambil tu. Sebelah sana ada 3 komputer, berkerumun lelaki dan perempuan. Rupanya mengadap game. Sudahlah tak sembahyang jumaat yang lelakinya, main game pulak tu. Bising. jangan cakaplah sedangkan di dinding sebelah atas terang-terang di tulis, SILENT ZONE.

Nasib baiklah kak pb kejap je, kalau lama.....mau juga menegurnya. Patutlah mereka tak kisah, si penjaga library pun sama je.....potpet..potpet tak henti-henti. Sabo je la labuuuu....

Hari ni pula kak pb hantar anak bujang kerumah makcik dia lagi selepas latihan menari. Jangan tak tau, anak bujang kak pb dah jadi penari pulak. Mula-mula tu cuak juga, boleh ke menari. Dia kata boleh....aikk...tarian apa? Entahlah ibu.......ah sudah...menari tapi taktau lagunya..

Tadi kak pb jengah dia kat sekolah kejap. Rupanya tarian orang Sabah, nak tergelak pun ada tengok dia terkepak-kepak. Mula dulu dia takut sangat kalau dah menari tak dapat main bola atau sukan yang lain-lain sebab sekarang 1M1S (1 murid 1 sukan). Tapi kak pb galakkan untuk melatih diri berani naik pentas berdepan dengan orang ramai.

Satu lagi nak tanya........pernah tengok bendalah ni?

Hubby kata, macam pemukul telor awak je? hehe....macam-macam la awak ni.....



Benda ni budak tu bagi free kat pb, untuk massage kepala katanya. Sebab apa, dia promote beli periok belanga, dapur Frico sedangkan kak pb dah lama pakai dapur jenama ni. Ada juga entry kat blog awal-awal masa baru pindah. Cuba korang bayangkan nak guna bendalah ni kat kepala. Tak ke lucu? Tertulis di kotak, katanya bagus untuk minda, menyuburkan rambut, memberi tenaga, memperbaiki peredaran dan memberi kelonggaran intensif. Sebenarnya dah banyak sangat benda-benda free macam ni dalam simpanan kami. Tak digunakan langsong. Urut mata, urut kepala la....botol air....entah mana-mana benda tu semua.

Walau ada seribu benda free dalam dunia ni, tak sesedap urut dengan makcik tukang urut, lebih original....hehe....

2 ulasan:

  1. kikiki..pelik na bentuknya? besar ka tu? kalau taruk kat kepala ada jadi macam alien tak? keh3

    BalasPadam
  2. Bentuk dia halus mcm sikat.....eh..tak juga. Masukkan benda tu dr atas kepala...turun naik...rasa kepala digaru gitu.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)