my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

7 Petala Cinta hanya kami berdua

Siapa peminat Fizo Omar, Diana Amir dan Aieril? Pb takde la minat sangat cuma pb sokong kalau artis2 yang betul2 berlakon kerana ada bakat dan minat. Setakat nak tayang body macam dalam majalah Mangga tu, pb tak heran pun. Tapi mereka2 yang dah naik sekarang rasa-rasanya pernah 'menayang' kat Mangga.

Hari sabtu 24hb Mac, kami bertiga asalnya nak tengok wayang area KK saje sebab malas nak ke One Borneo. Agak jauh dari rumah dalam setengah jam perjalanan  tanpa tempoh jem. Dari minggu lepas hubby asyik sebut nak tengok wayang cerita ni. Pb takde la sangat, anak bujang tu lagi tak berminat.

Mulanya nak langgan je astro first, pb cakap kat hubby mana ada lagi, filem baru je tayang. Anak taknak tengok, kami tinggal kat cybercafe skynet, main game 2 jam kat situ. Siap pesan jangan keluar sampai kami datang. Ibu dan ayah nak 'berjimba' kejap.

Awal cerita ni agak slow tapi ada adegan lucu pelakon pembantu (kawan2 Attar) yang menceriakan panggung. Epit RL dan pelakon cute tu, sape nama dia tak ingat. Menariknya cerita ni tidak ada adegan lumba motor, mandi kolam renang, clubbing dan seumpamanya. Kalau ada seksi pun cuma watak Puteri Mardiana sebagai pelacur. Memang seksi dengan baju tidor dia tu.

Watak Fizo Omar tak banyak, awal cerita dan akhir saje. Bagaimanapun tetap menyentuh hati penonton, terutama kaum perempuan. Paling mengharukan lakonan Aieril yang teraniaya dek godaan pelacur lantas di buang dari sekolah pondok. Masa ni la air mata pb pun turun, toleh kanan (eh...dia pun meleleh jugak ke?) hehe....nak cover malu, hubby asyik paling sebelah kanan dia je sebab belah sana tu takde orang. Hubby ni kalau orang tak kenal dia, orang mesti ingat dia garang (maklum le, cikgu) padahal bila tengok hindustan...feeling habis....

Rasanya cerita ni agak menarik kalau background music tu lebih sedap. Jalan cerita Attar untuk menginsafkan diri dia agak tidak mencabar. Mudah sangat berubah, mungkin pengarah nak singkatkan cerita kot. Lakonan agak memuaskan, boleh perbaiki lagi......wah...dah macam pengulas pulak pb ni. Baik korang pergi tengok sendiri, bawak tisu tau.

Sebelum masuk panggung, anak bujang kata, rasanya nanti ayah sorang lelaki kat dalam panggung. Kenapa pulak? Sebab....biasanya orang perempuan je yang suka cerita macam ni, .kata si bujang kecik. Pandainya dia...

6 ulasan:

  1. tak sempat nak tengok kat wayang, tunggu cd keluarlah baru dapat tengok..

    BalasPadam
  2. amboiii kak g tengok wayang yer..patut la x masak..ha hahaaa :)

    BalasPadam
  3. @zila 4ever:
    Haha....masak...lps tu baru pergi.

    BalasPadam
  4. tak sempat tgk 7 petala cinta ni lg, still ada kt cinema ke.

    anyway hi, this is my 1st visit here. dtg nk tgk makanan2 sedap ;)

    BalasPadam
  5. masih ada lg...baru tyg dlm bulan mac kan..tq Cinoi.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)