my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Buka puasa paling best.....

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Alhamdulillah, pb dah selamat sampai dan berjumpa dengan keluarga, walaupun tidak semua. Jejak je kaki ke BBB, di ambil oleh adik ipar, kami terus ke restoran Soho. Order sate, char kue teow, nak minum laichikang takde pulak. Lama betul tak pekena laicikang.

Sampai rumah dah hampir 11 malam. Lepak2 kat dapur sambil cerita hal masing2, kami dah tak larat nak menyambung sembang. Mata pun dah berat, esok je la.....

Esoknya, ronda ke Alamanda.......naik lenguh lutut cari kasut dan baju anak. Nasib baik emak pb ok, dia sekejap je dah jumpa beg tangan kesukaan dia. Orang punyalah ramai, naik lemas dibuatnya.

Pb malas nak cerita hal2 shopping panjang2. Nak share kegembiraan berbuka dengan kakak, emak dan anak2 saudara. Walaupun kakak masak simple, tapi sungguh menyelerakan. Tengok la ni.......

Buah pulasan yang ranum dan manis, lama tak makan.......bila dapat, puas rasanya......3 kilo RM10, murah.

ni mak yang belikan, dia tengok anak dia macam kebulur dengan buah2an.....hehe.....semua nak!

Serawa durian dengan pulut, kek pisang (beli punya), lepas ni nak makan durian yang fresh kat kampung, harap-harap masih ada.

 Sayur kobis organic masak air, ikan cencaru masak sambal........simple tapi lawanan yang sedap....

Nak tambah sikit rasa kesal kerana tak dapat bertemu dengan 'seseorang' yang beriya-iya katanya nak jumpa pb tapi 'hampeh'. Pb ni jenis yang tak suka menghampakan orang, sanggup bersusah payah kerana kawan tapi........mungkin pb sorang terlalu mengharap, tapi 'dia' tidak.

Kalau la dari awal 'dia' kata, 'tak boleh janji nak jumpa' pasti pb tak mengharap sangat. Tapi, mungkin dia lupa bila kata, dia sanggup datang mencari pb kerana rindu. Iyelah, lain dimulut, lain dihati, lain ditaip, lain ditafsirkan.



2 ulasan:

  1. Simple and memang sedap sedap tu... sama taste saya kalu lauk gitu..

    Salam Eid Mubaraq.

    BalasPadam
  2. Mamawana, begitulah kalau dah akhir2 puasa.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)