my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Siakap Kukus Sos tiram

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Ikan ni pb masak 2 hari lepas tapi tak sempat nak upload gambar kat blog. Line celcom pun cekik darah beberapa hari ni. Nak tengok youtube laaaagi menyakitkan hati.

Ikan siakap area KK ni agak murah berbanding di Semenanjung. Ada banyak rupa ikan siakap disini. Ada yang gelap, yang bercorak cantik dan lain2 lagi. Ikan yang pb beli ni agak lain dari siakap yang biasa. Kelmarin pb goreng, macam tak berapa sedap pulak. Kali ni pb kukus.

Seekor ikan siakap
Sebiji bawang besar
2 ulas bawang putih
Seinci halia
Sebatang serai
Sesudu besar sos tiram
Perahan limau kasturi/lemon

Lumur ikan dengan sos tiram.
Bawang besar, bawang putih, halia dan serai di hiris halus dan taburkan atas ikan.
Perahkan limau atasnya.
Kukus sehingga masak.


hehe....terjungkit sirip ikan tu (nampak sgt puan blog tak buat kerja dgn kemas)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)