my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Bercelaru

Maaf pada teman-teman sekalian kerana beberapa hari kebelakangan ini, kakpb kurang update blog dan menjelajah ke blog kawan-kawan. Idea agak terbatas dek tidak ketenteraman fikiran yang bercelaru. Walau cuba untuk menggembirakan hati ini dengan pelbagai cara, tetap juga merudum........bagaimana pun....kakpb bersyukur, ada tempat mengadu......DIA YANG ESA tetap mendengar keluhan umatnya yang lemah.

Takde gambar menarik untuk dikongsi, kakpb nak cerita pasal periok kukus Frico kakpb ni. Hari tu kemas-kemas bawah katil anak, terjumpa periok ni masih dalam kotak. Ya Allah, macam mana aku boleh lupa ada periok mahal (taklah mahal sangat, dapat free masa beli dapur dulu). Buka dan cuba pasang, sah tak reti nak guna lagi ni. Kena study dia punya buku manual. Dah hampir 4 tahun usia periok ni sejak beli dulu. Tunggulah sampai mood tuan dia ok, akan ku guna juga dikau periok.



Ni pun satu lagi barang baru beli tapi tak tau nak buat kek apa. Beli satu set, dapat 3 sekali. Loyang springform idaman kononnya......:) Mungkin akan terima nasib yang sama dengan periok frico tu.......:))
Inilah orang perempuan, suka sangat membeli ikut nafsu. Akhirnya tersimpan kemas dalam kabinet dapur.


Ingat nak buat kek itu, kek ini tapi tak terbuat juga. Esok takde kat rumah semalaman, mungkin akan bermalam di satu tempat yang aman damai, insyaallah. 

Terima kasih teman2 yang memahami apa yang tersirat dihati kakpb, kamulah teman terbaik di saat kakpb memerlukan kata-kata semangat. Sayang kamu semua.


17 ulasan:

  1. moga semuanya yang baik2 ya kak Zana..

    Insyallah.. berkat ketabahan diri kak dan doa dr kawan2.. pasti kak akan cekal..


    PS; kak.. klu periuk tu buat kuih rebus2 sure best.. mcm kuih kasui ker... apa2lah

    BalasPadam
  2. nak bercuti ke tu? kesian si periuk..dah beli tak di guna..

    BalasPadam
  3. 4 tahun usia periuk tu?? lama tu. tak guna lagi???

    BalasPadam
  4. insyaAllah kak, semoga mendapat ketenangan yg di cari :)

    BalasPadam
  5. saya pun sama kak..jenis suka beli lepas tu bukan guna pun..kalau masa nak beli tak nyempat rasa..macam ler esok nak guna..heheheh

    selamat bercuti ye kak...semoga segala urusan dipermudahkan...:)

    BalasPadam
  6. ye lah kak...kalau fikiran dah bercelaru..eloklah bercuti tenangkan fikiran...jika bertindak dalam keadaan tak tenang..lain jadinya..selamat bercuti kak ye..

    BalasPadam
  7. Syoknya. Kemas2 umah, jumpa brg yg precious mcm ni! Arghhh! Best!

    BalasPadam
  8. Apabila kecelaruan diserahkan diri padaNya insya-allah pelan-pelan akan ada penyelsaiannya zana..

    Berehat dan bercutilah kalau ianya boleh membantu..

    BalasPadam
  9. selamat bercuti kak....kalo loose pan tu akak 'tak tau nk guna' sya blh ajarin....hihihi

    BalasPadam
  10. wah..dah 4taun umur periuk..hehe..lpas nie dah boleh buat kek banyak2..hehe..
    neway,smoga terus tabah ye kak :D

    BalasPadam
  11. Salam.. Aduhai Kak Zana kusayang, kenapa kak.. Janganlah bersedih ye. Kalau sudi kongsilah dengan kami.. Insya-Allah kami sedia mendengarnya..

    Nur doakan semoga Allah mempermudahkan segala urusan akak.. Jangan berhenti mengadu padaNya..

    Periuk tu kena dirasmikan.. Masih elok lagi tu.. Nur pun dah lama tak membakar kek.. Tak berkesempatan, mungkin raya tahun ni baru nak buat kuih raya sendiri. Selalunya beli je.. :)

    BalasPadam
  12. hai akak..nk pi cuti mana tu?

    sy jarang beli brg dapor sbb mcm nilah..takut simpan jer pastu x pakai hihi..

    BalasPadam
  13. tersimpan kemas dalam kabinet dapur takpe Zana, jangan hilang sudah.Amie pun sama juga... suka beli ikut nafsu, asal nampak dan berkenan terus beli, apa-apa sahaja termasuk mesin jahit Apple, yang hanya guna 2 kali sahaja sepanjang riwayatnya! Akhirnya suami asyik perli, katanya apa yang Amie beli akhirnya jadi barang hiasan saja... he he hehhh

    BalasPadam
  14. springfoam? idaman hati tu, tapi tak terbeli2..mahei..huhu..meh la campak sini barang sebiji dua..kikiki

    BalasPadam
  15. Salam K.zana ...klu xtau guna,meh htr ke umah atie.hikhik
    Selamat bercuti kak..

    BalasPadam
  16. mak nani pun selalu beli brg tapi tak guna pun. huhuh

    BalasPadam
  17. Salam kak zana,
    Saya teringin juga nak ada periuk kukus satu. Nak masak ayam pencen pun senang. Hehehe...

    Semoga segala kekusutan dpt diselesaikan ye kak. Happy2 selalu :)

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)