my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Bersahur macam 'pengemis'


Pagi ni kakpb sahur dengan lauk petang berbuka semalam. Ayam goreng bercili, terung rebus cicah sambal dan sup hadnyai. Kakpb macam biasa, tak makan nasi. Perut terasa kenyang lagi. Sini, pukul 4.15 am dah kena makan sahur. Apa menu sahur teman-teman kakpb yang dikasihi?


Sekarang ni, malas betul nak ambil gambar dengan kamera, guna kamera handphone je. Tengoklah tu, berkabus......ada ku kesah? Ayam goreng ni kakpb guna yang segera, dah salut tepung. Gorengkan dulu, lepas tu tumis cili kisar, bawang putih. Masukkan sos cili dan cuka, juga sedikit gula. Lumurkan kat ayam tu, dah siap. Takde la boring makan ayam togel je kan?:)

Kakpb memang kurang selera makan masa bersahur. Biar pun kena marah dengan cikgu fahmi, tapi dah perut kita ni taknak terima, nak buat macam mana. Biarlah kakpb makan macam pengemis, sekurang2nya kakpb ingat akan mereka yang kurang bernasib baik. Entah bersahur entah tidak.

Masa berbuka pun kakpb lebihkan air je. Nasi cuma setengah senduk, hinggakan kakak kakpb pernah sound, kalau macam ni makan, baik tak payah:)) Tapi badan maintain montel sebab kakpb rasa kurang bersenam, time tidur tak menentu. Anak bujang kata, ibu.....kalau ibu kurang tidur, nanti jadi obesiti....blablabla...iyelah tu, tapi........



sebenarnya dia yang boroi......
siap buat sit up untuk dapatkan perut yang.......
 V

V

V

V

V

V

V

V





:)) kononnya nakkan perut yang six pack, berangan la anak bujang ibu ni.....

12 ulasan:

  1. hahahahha.. siap letak gambar perut anak tu..hehehe.. hadoi

    BalasPadam
  2. Biasalah anak2 suka mengusik ibunya.. Nak dapat perut yg six pack tu kena gi gym.. Selamat berpuasa utk akak sekeluarga.. :)

    BalasPadam
  3. @Boni Kacak
    Haha....dia nak tengok perut dia sebelum bersenam.

    BalasPadam
  4. @Nur-nba
    Rajin dia sit up dan tiru mcm pemain bola.

    BalasPadam
  5. selamat berpuasa. salam rock..

    BalasPadam
  6. hai kak...lauk kak memang sedap2 je ...mau lalu makan sahur ni..

    BalasPadam
  7. hehehhe....saya pun sahur sempoi je kak..habiskan lauk masa berbuka....makan la kurma dlm 3 biji kak..elok utk tahan perut :)

    BalasPadam
  8. hehe.. impian sy jugak tuh.. haha. nk kene pegi gym nih.. haha

    jom baca sebentar.=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/07/panjatkan-kesyukuran.html

    BalasPadam
  9. lucu baca celoteh kak pb...selamat berpuasa kak..

    BalasPadam
  10. assalam
    selamat berpuasa kak pb

    BalasPadam
  11. Assallamualaikum kak Zana..

    Selamat meneruskan ibadat puasa ye kak..
    Kak, Naz pun kalau bersahur mmg tak lalu makan sbb perut tu masih kenyang lagi. Mmg minum air je lebih.

    Kak, amboiii..perut idaman anak akak..6 pad lagi tu...hehehee.. Kalau dapt tu kak, ketul2 tu...hehehee..

    BalasPadam
  12. Fulamak kak mmg six pack tu! Hehe.. Gagah perkasa anak bujang akak nih. Hihi..

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)