my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Kelas kek tanpa dirancang


Assalammualaikum teman-teman blogger semua, rindunya kakpb nak blog walking dapur kawan-kawan. Maaf kerana seharian semalam kakpb sibuk menghadiri kelas Conduct Chocolate Modelling Skills and Decoration. Sekali dengan practise deko kek oleh chef Mr Tan See Fong adik beradik, Mr Tan See Loong.


Kelas ni sebenarnya dah lama nak hadiri tapi asyik tertangguh saja. Kebetulan semalam kami singgah di Sincere Cake dan kebetulan ada kelas yang akan bermula pada pukul 10 pagi. Cikgu fahmi pun suruh daftar, terus masuk kelas. Dari pukul 10 hingga 4 petang, dengan makan tengahari di sediakan.



 Nampak senang bila dia tunjuk cara-cara deko coklat tu, tapi bila kena buat sendiri, asyik tak menjadi je.



Ni hasil chef, bukan kakpb :)


Haruslah....sessi bergambar dengan teman-teman baru dan kek-kek yang telah di deko setiap pelajar (pelajar ke lagi kakpb ni?:P)

 
 Hasil dari tangan yang kaku maku!! hentam saja.....kaki dah penat berdiri sepanjang hari...
Lepas ni nak cuba pula kelas yang di rumah orang, mungkin lebih selesa.
Cuma bagusnya kelas di Sincere ni dapat sijil, ini pun belum ambil......mungkin esok lusa kot.

notakakpb: mood agak terkilan hari ni......sabar la hati..

11 ulasan:

  1. Dah boleh masuk masterchef ni Zana. :)

    BalasPadam
  2. salam kak zana... wah wahh.. bestnya masuk kelas deko2 mcm ni .. kalau wani nak jugak.. kalo dekat blh je join kak zanan ni... deko2 atas kek tu comel belaka ... hihi

    BalasPadam
  3. bestnya dpt join klas...kat kedai bakeri tmpt sy nie pun slalu ada buat class kak...tp x penahnya berkesempatan....ada je masalahnya....

    BalasPadam
  4. Ctk kak. Klu sy...hampeh la....kak, nape mood terkilan tu? Sbr ye kak?

    BalasPadam
  5. dapat sepotong alangkah nikmatnya...

    apa yg terkilan? harap segera pulih perasaan itu..

    BalasPadam
  6. huyyoo.. menariknya.. ntah apa lah rasanya.. ni musti rasa dia sedap gila ni kan.. pergh.. mengidam pulak rasanya..

    BalasPadam
  7. wah!!!!bestnya belajar deco coklat k.zana......kita nak buat choco cups tu pun terasa betapa peritnye le.....wah, pasni k.zana dah blh tayang hasil seni coklat le plak ye ;)

    BalasPadam
  8. seronoknya! di sandakan macam takde je kelas2 mcm ni. tak sabar nak pindah balik semenanjung. mcm2 kelas nak attend

    BalasPadam
  9. Tahniah!!! wahh lepas ni bolehlah belajar dengan kak Zana pulak yaa... :))

    BalasPadam
  10. buat kek perasa apa zana?
    apa yg terkilan tu.cepat2 luahkan..

    BalasPadam
  11. wah bestnye dah attend class belajar wt kek dan deco..ok lah tu kak deco..bila dah selalu buat mesti makin cantik kan dah ada teknik yg diajar chef tu..

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)