my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Sandwich dan hamper


Pagi lagi aku dah siapkan 100 keping sandwich telor dan sardin untuk sekolah suami. Rupanya mereka ada family day di Desa Water Park. Tapi suami ku tak hadir sama, banyak kerja nak selesaikan.

Selepas hantar sandwich, singgah dirumah emak. Bertanya khabar dan berbincang soal perpindahan kami ke Sabah hujung tahun ini.


Kami survey pula dikedai pemborong barang makanan yg dekat dgn rumah mak. Suami kena sediakan hamper untuk pihak sekolah, mungkin majlis anugerah anak murid dia. Sempat juga aku beli beberapa bungkus gula-gula utk diberi kpd kawan-kawan Aziz nanti, jumaat ini.
Selepas dikedai borong, ke Tesco pula. Ada lagi yg tak cukup...........hamper diperlukan sebanyak lapan bungkus. Beli air botol besar, wafer dan biskut dalam tin. Keluar dr Tesco, singgah pula dikedai 2 ringgit. Cari bakul dan pembalut hamper........fuhh....aku pulak yg letihnya.....
Kemudian terus kerumah kakak sebab dia dah janji nak tolong balutkan. Kebetulan pula dia ada buat mee jawa, apa lagi...........langkah kanan la kita org............tak payah masak sehari tu...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)