my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

aktiviti di urut...

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Semalam pb tak sempat update blog sebab ada tempahan makanan untuk kawan suami. Gambar pun lupa nak snap. Dalam pada sakit tangan, pb buat juga masak-masak tu, sayang pula nak cancel.

Cerita pasal sakit tangan ni, dah lama sebenarnya. Pb rasa dah lebih sebulan. Entah apa silapnya tak tau la.......mungkin masa tidur tu pb tertindeh ke.....sebab time tidur pb suka letak tangan (meneleku) bawah pipi. Setiap malam suruh anak urut sampaikan dia merungut. Biasalah budak2 ni, kerja lebih sikit minta dibalas. Pb marah juga dan pesan kat dia tak baik macam tu. Cuba tengok nenek (emak hubby) bila dia suruh anak2 dia picit kaki, ada tak anak2nya minta nenek buat sesuatu sebagai balasan? Dia tunduk dan geleng kepala. Harap-harap dia faham selepas ni.

Ok, hari ahad lepas pb pergi urut tangan dan kaki di sini......


Mula-mula urut tangan RM20 selama 20 minit. Hubby dan anak pergi bersiar-siar kat ground floor, agaknya tengok jualan murah. Lepas tu rasa macam nak urut kaki pulak, call hubby tak berangkat, berkali-kali call. Iyelah...nak minta izin urut kaki pulak. Kalau buat keputusan sendiri nanti dia bosan pula menunggu setengah jam kat situ.

Masa 'nyonya' ni urut tangan pb, katanya banyak angin dalam badan. Kalau dibiarkan akan mendatangkan sesak nafas. Setakat ni belum la lagi sesak nafas, harap2 tidak ler. Urut tangan kiri tu memang la sakit sangat tapi tangan kanan pun lebih sakit dari yang kiri. Macam mana tu? Lepas urut, dia sapu minyak panas dan dituam dengan biji2 halus seperti pasir agaknya. Dia pesan, lepas ni....sis (pb) rendam tangan dengan air suam campur garam. Lepas tu sapu dengan losyen atau minyak urut yang panas dan tutup dengan baju lengan panjang atau selimut. Jangan kena air lepas tu.

Urut kaki pula RM18 campur tax RM1. Bila dia urut sebelah tepi kaki kiri dan kanan, katanya pb mengalami sakit bahu. Betul la tu, banyak kerja rumah. Bahgian jari2 kaki juga sakit teramat sangat, macam di cucuk dengan kayu tajam bila dia urut. Katanya ada masalah mata. Agaknya power spec pb nak bertambah kot.....hemm...
Bahgian tumit juga sakit teramat sangat, dah tentu masalah peranakan tu. Pb kan ada endometriosis, dah lama tak check up kat Putrajaya. Lepas urut rasa lega badan ni. Mungkin nak urut satu badan pula sebab lebih murah, RM35.

Esoknya (semalam) lengan pb lebam dan nampak kemerahan. Barulah terasa sakit macam nak demam. Pb agak kurang suka berurut, alasannya.....sakit....

Jadi pagi semalam, pb sarapan diluar, order air jus carrot (cadangan hubby), sedapnya.....

walau agak terlambat mengamalkannya, tak apa la.......usaha dulu baru nampak hasilnya....


abaikan 'jari-jari gempal itu', hubby makan nasi lemak dan pb pula roti bakar, baked bean (takde la suka sangat tapi kurang selera nak makan berat pagi tu)


nota pb: terima kasih follower yang baru tapi takde blog kat profile, mcmna ek?


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)