my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Sebab apa saya tak guna ID Google bila komen di blog?

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Mungkin ramai blogger yang dah tau tentang penggunaan ID Google bila membuat komen di blog teman-teman. Tapi mungkin juga ramai yang tidak ambil kisah. Dulu-dulu pb biasa guna ID google tapi bila terbaca di blog SERI BAHASA  barulah pb faham.

Bila kita tinggalkan komen di blog orang tanpa meninggalkan alamat URL blog kita, kadang kala mereka malas nak cari kat profile kita tu. Kalau ada satu blog, ok la. Kalau ada 4 hingga 5 blog?

Pb biasa gunakan nama zanafahmi, zanafahmi/PB, pondokburok dan kakzana. Memang kadang2 ada yang pening kepala memikirkan siapa agaknya dia ni kan? Tapi pb dah tulis url sekali kat situ dan tak perlu buka profile. Cuma kat komen tu takde ler gambar pb. Tak glamer la ek? Takpe....yang penting kerja tuan punya blog tu dah senang.



Untuk lebih memahaminya, boleh baca kat sini, sekian.
Terima kasih pada SeriBahasa kerana artikel ni.

3 ulasan:

  1. bagus juga mcm tu kan..nak cuba buatlah

    BalasPadam
  2. sangat penting benda ni sebenarnya..kenalah alert.. :)

    BalasPadam
  3. Slm Zana... thanks 4 the info...

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)