my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Teman kerja ku dulu dah pergi, kanser menyerang

Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Mengasihi...

Terkejut pagi ni bila buka fb, banyak pemberitahuan kat profile ku. Rupanya teman lama ku ketika bekerja dulu telah pergi mengadap ilahi. Baru dalam minggu ni aku dapat berhubung dengan teman2 lama melalui fb, tiba-tiba aku dapat tau dia nazak dihospital Serdang kerana kanser.

Pagi ni buka fb (aku jarang online malam, mata tak tahan mengadap komputer) katanya arwah telah pun meninggal dunia. Sedih dan terharu hingga menitis air mata ku. Sedih kerana beliau pergi ketika usia muda, meninggalkan beberapa orang cahaya mata. Sedih juga kerana aku tak dapat menziarahi dia.

Arwah dulu bagi ku seorang perempuan yang tak banyak cakap. Rajin berkerja overtime, tegas dan kadang kala agak serius orangnya. Aku tidak kenal begitu rapat tapi sedikit sebanyak aku tau juga peribadinya. Dulu tubuhnya kurus tinggi tapi baru-baru ni yang aku lihat di foto, agak berisi, mungkin tubuhnya sembap.


Ajal maut ketentuan dariNya. Sesiapa pun tidak dapat menghalang. Allah lebih menyayangi dia dan semoga dia di tempatkan bersama mereka yang beramal, amin.

7 ulasan:

 1. innalillah...tabah ye kak zana...
  al-fatihah wat beliau...

  BalasPadam
 2. sedih sangat kan bila teman yg kita sayangi mengadap Ilahi...

  BalasPadam
 3. inalillah..sudah sampai masanya..sedihkan kan Kak Zana..

  BalasPadam
 4. Salam kenal & balas ziarah Zana :)
  Allah lebih sayang kan beliau :( Innalillah

  BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)