my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Dapat yang di hajati:-)

Dah lama tak ronda kedai buku. Kalau pergi hanya kerana beli barang sekolah anak. Hari Sabtu baru ni, tinggalkan si bujang kecik kat rumah sendirian dan ibu ayah senang hati pergi kedai buku.

Cari punya cari, dah jumpa yang berkenan di hati. Harap-harap hubby tak bising......:)


 Kalau dah pegang......memang tak boleh letak balik....jiwa jadi tak keruan, pasti /floor kat lantai kedai!

Lepas ni jangan jeles :P kalau entry dalam blog ni penuh dengan spesis ayam saja..



14 ulasan:

  1. hah, nnt da msk leh la hntr ke sini ;-)

    BalasPadam
  2. hehehehehhee.. spesis ayam pun ayam lah kak.janji sedap..hehehe

    BalasPadam
  3. nani pernah jugak beli majalah/buku resepi ni. mahal pulak tu regenya. tapi tak pernah pulak nak try masak ikut resepi buku. mesti nak bukak blog orang jugak. mungkin tak berapa nak yakin kot kalau masak guna buku ni.

    BalasPadam
  4. Semenjak dua menjak ni... kenapa tah, saya jarang pulak nak join bila anak2 dan ayah diorang meluru gi kedai buku, kalau tak.. tentu TERkeluar jugak duit kat dompet ni.

    BalasPadam
  5. kak pb.. tun ni jenis yg suka membeli buku resepi jugak.. lagi2 buku dessert.. tp biasa jd bahan bacaan je.. haha... last2 duk try resepi dr blog kawan2 jugak. hihi

    BalasPadam
  6. Kami pun hantu buku masakan juga, suka tengok gambarnya tapi kalau yang dibuat tak menjadi tersangatlah sakitnya hati ini he he heheh

    BalasPadam
  7. Salam,
    Akak pun dah berjangkit jadi antu buku resepi juga, terkadang tu angkat letak, angkat letak, klu boleh semua nak angkut...

    BalasPadam
  8. hikhikhik kalau dah masuk kedai buku pasti berjam lamanya

    BalasPadam
  9. zana..
    wahhhhhhhh
    boleh jadi geng ayu..
    kalau pi kedai buku, dapatlah borong dan usya 1 psatu.. heheh

    BalasPadam
  10. alamak..lepas ni makan yaam la kita semua.. hehehe

    lain kali kak
    kalau dah pegang tu jgn dilepas2 kan yer.. terus bayar..

    tak rugi membeli ilmu kak.. cuma yg rugi bila membaca tetapi tidak diaplikasikan

    tu yg rugi

    bak kata orang dulu2
    ibarat pohon tidak berbuah.

    BalasPadam
  11. wahhh..rajin betui akak...
    ayam pon sodap kak..hehehe

    BalasPadam
  12. Hi Zana, dulu taker internet I giler beli buku masakan, LOL

    Sekarang dah tak beli, munkin setahun satu atau dua buku aje. Kat internet manyak free recipe boleh coba.

    Tapi last week baru beli buku masakan "Shariah Abdullah" member I, so kena sokong dia.

    Jumpa lagi, bye...

    BalasPadam
  13. nanti share gambor dan resipi yek :)

    BalasPadam
  14. @KhaiRin : anies
    buku kena peram sebulan dua...hehe..baru sedap.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)