my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Romantiknya nama

Aduhai....kali pertama dengar nama pokok ni, rasa nak terlentok kat situ juga....:))
katanya.....pokok bunga gelombang cinta.....ish..ish...siapalah yang bagi nama tu?


 

Katanya, ada berbagai jenis rupa pokok ni.......kakpb tak pernah dengar pun, lebih-lebih lagi kalau kita tak minat pasal bunga.



Ini pun spesis dia juga, ada sesiapa yang tau pokok bunga ni di panggil apa di tempat kita sana? Saja la nak tanya, untuk ilmu pengetahuan juga ni......

10 ulasan:

  1. salam kak zna...Liza pun xtau bab2 pokok bunga ni...hihihihi
    tp kan pokok ni ada bunga tak?

    BalasPadam
    Balasan
    1. walaikummussalam liza, katanya ada bunga, mcm pelik je bunganya tu..

      Padam
  2. cntiknya yg gelombang cinta tu kak...klau tanam kat umh agak2 mmg orng dlm umh sentiasa bergelombang cintanya......

    bape hinggit 1 pasu tu kak? sy x leh dekat ngan bunga2 nie...alegik ! alegik kuar duit namanya....hehehe....

    BalasPadam
    Balasan
    1. daunnya mmg cantik...tp tak berani nak tanya, nanti tak beli, kuciwa pula si penjual tu.

      Padam
  3. As salam K.Zana,

    Marya pun tak tahu apa ke namanye pokok ni tp mmg biasa tgk... Cantik juga klau buat hiasan tepi pondkan...hiks...

    Kak Sabahan ye! Saya pernah pegi tips of borneo tu... Cantik tp sgt2 paneh... Jauh jugak nak ke sana kan... Teringat ms pergi last year :))

    Kakak Ipar sy tinggal di KK :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. walaikummussalam Marya, bukan Sabahan, perantau juga kami ni...
      Bila Marya dtg, boleh la singgah KK ye.

      Padam
  4. Salam perkenalan Kak Zana :))
    Atau kak pb? Macam mana boleh jadi pb tu kak? :))
    Shima pun tak berapa tahu sgt bab2 bunga ni. Klu tanam sayur suka lah..

    Terima kasih berkunjung ke blog shima :))

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rasanya Shima ada follow akak kan? PB tu nama maya, Pondok Burok.
      sama-sama kasih.

      Padam
  5. pokok simple. name pun jiwang. kalau design rumah kampung mesti cantik kan pokok ni?

    BalasPadam
  6. akak rasa pun mcm tu, daunnya lebar, sesuai rumah kampung.

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)