my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Tortillas CK

Orang buat tortillas, awak pun nak jugak.....tengok la rupa tortillas kak pb ni. Betul ke? Tengok kat kfc macam menarik je, cantik je......tapi masa hubby makan ni, dia ingatkan kak pb beli kulitnya. Ewah...nak memuji diri sendiri le tu!

Tapi kan.......kalau dah tekak melayu, jawa, bugis dan yang sedondon dengannya, memang tak lalu nak makan hari-hari macam ni. Seminggu sekali boleh kot.......nak nasik jugak!



Resipi kak pb ambil dari blog CK tapi kak pb gunakan inti sosej dan telor. Tumis macam biasa dengan bawang dan segala yang kita suka, sumbatkan dalam tortillas tu dengan salad dan tomato. Kenyang dah makan sekeping, lebih kenyang dari makan nasi.......macam mana tu?




Resipi kulit tortillas tu boleh tengok SINI



nota kak pb: dah lama dalam draf entry ni....

13 ulasan:

  1. nampak ok la tu. saya pun dah lama tak buat tortilla ni, rasa macam teringin nak buka balik buku :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ok eh? First time buat ni....hubby pun tak perasan bini dia buat:-)

      Padam
  2. nampak macam menarik je ni! wah! boleh cuba sendiri kat rumah ni

    BalasPadam
  3. Peh! Akak bt sendiri kulit tortilla? Sy men beli yg dah siap je...kagum dgn akak nie. Rajin!

    BalasPadam
  4. wow! buat sendiri tortilla ...

    BalasPadam
  5. CAYA la kak!!!!ingat akak guna yg beli (dlm hati xheran). hehe, skali ambik ko k.zana buat sendiri la weh kulitnya (dlm hati, huyooo). nak tiru le kak, blh ekk?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Haha....mcm tak caye eh? Akk ada resipi ck tu tp malas nak paste kt sini, esok2 la ye..

      Padam
  6. Salam k.Zana.sy suka tortilla wrap tp beli tortilla balik isi apa2 yg suka....belum serajin mcm k.Zana ...

    BalasPadam
  7. W'slm mama...nak beli yg segera pun tak jumpa,, macamana tu? terpaksalah buat sendiri..

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)