my best friend forever

iklan nuff

Sila godek

Memuatkan ...

Mini Croissant di Yoyo Cafe

Suka makan Mini Croissant, rangup, manis dan lembut je. Sekali beli, tak sempat nak simpan sampai malam.....apatah lagi esoknya, memang tinggal kertas bungkus je. Dulu tengok rupanya......:P.. dalam hati kata mesti tak sedap. Bila dah cuba satu.....alamak....kena cari pula kedai si Yoyo ni....buat kita teringat-ingat je..../wahaha



Beli empat ketul dah RM5, mana cukup kan? Nampaknya ibu kena usaha lebih, cari resipi dari kawan-kawan blogger yang pakar memasak. Ada sesiapa nak tolong bagi resipi?
/please




21 ulasan:

  1. Blog ini bagus banget!ijin untuk bergabung dan salam kenal ya...

    BalasPadam
  2. Kak Zana, beli mahal dan makan tak kenyang.

    You try recipe saya yang senang di wat, cari under bread. Baru posting tahun ini.
    Akak kalu tak faham boleh tanya saya sebab recipi dalam bahasa English. Tapi Kalu akak nak recipe dalam bahasa Malaysia akak hantar email kat saya, nanti I kasi. Email saya kat profile.

    I semenjak dah tau wat croissant tak pernah beli. Wat sendiri boleh makan puas2x. Tapi timbang berat tu kena letak bawa katil jangan tengok. hahaha

    Bye.. jumpa lagi. Malam ni I posting ais krim lagi tapi lewat lah. hehehe

    BalasPadam
  3. Kakcik dah sah2lah tak pandai buat... makan je pandai. :)

    BalasPadam
  4. benda rangup-rangup..memang budak suka..cepat je habis klu mengadapnya, itulah pengalaman masa anak kecik2, suka makan benda2 rangup2..hehe..

    BalasPadam
  5. sggh xbrbaloi klau mbeli..yg puas bile dibuat sdri..QH pon blum penah cuba...xpe tgu akak la cri resepinye..nti leh tiru aje..heheh

    BalasPadam
  6. zana buat banyak2 ye..nanti pos ke shah alam..:P

    BalasPadam
  7. huhuh....nak buat jugak, tapi tak cukup bahan kat sini. tak terjumpa pastry margerine kat mana.

    BalasPadam
  8. @Amelia
    Tq Amelia, tadi akak tengok kat blog Amelia. Boleh faham BI, tak faham akak google jek.
    Nanti akak ikut mcm resipi Amelia tu.

    BalasPadam
  9. @kakcik
    benci arh..kakcik ni merendah diri pulak..

    BalasPadam
  10. @sal
    tapi tak elok makan selalu kan Sal?

    BalasPadam
  11. @Qasey Honey
    Insyaallah, angin rajin mari.... akak buat dulu eh?

    BalasPadam
  12. @Nuwairani Ismail
    errr...Nani..pastry marjerin pun akak tak kenal ni.

    BalasPadam
  13. salam kak zana, biasanya pastry marjerin ni ada jual kat kedai jual bhn2 bakery...

    BalasPadam
  14. As'kum kak Zana cayang hehehe..beli aje yang frozen gulunggggg masuk oven dah siap.. sha masa di MCM ada belajar tapi tak kuasa nak membikin.. tak terlarat nak menoraknya tu hehhee.. beli je! beli je! <<< ayat orang "RAJIN" hehehe

    BalasPadam
  15. cari kak, jangan tak cari resepi tu, nti kita belajar ye..hehe

    BalasPadam
  16. @Liza
    orait, akak cari nanti, tq liza.

    BalasPadam
  17. @Shahriah Abdullah Novelis
    Wslm..itu ler yg sedap sb susah menoraknya.

    BalasPadam
  18. Assalam...mkanan dari yoyo cafe Sabah xhalal sebab ada campur alkohol....xpasti area semenanjung....yoyo xcop halal...bhati2...keluarga saya ramai yg kerja kilang roti yoyo....

    BalasPadam

"Pergilah pada hamba KU, lalu timpakanlah berbagai ujian padanya kerana Aku ingin mendengar rintihannya"- (hadis riwayat Thabrani dari Abu Umamah)